Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Запоріжжя повідомили про підозру керівнику особистого добробату гауляйтера окупованої частини регіону
Опубліковано 22 вересня 2023 року о 12:30

49-річний житель Мелітопольського району очолив незаконне воєнізоване формування окупантів «ГУП «Добровольческий батальон имени П.А. Судоплатова» ВГА Запорожской области». За особистим дорученням Балицького воєнізований підрозділ здійснював функції його особистої охорони та захисту бізнес-інтересів. Докази зрадництва та причетності до злочинних дій зібрали правоохоронці.

 Оперативники управління карного розшуку ГУНП в області разом із працівниками УСБУ в Запорізькій та Тернопільській областях під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури викрили колаборанта з Мелітопольського району.

У вересні 2022 року очільник окупаційної адміністрації особисто доручив зрадникові створити добровольче воєнізоване формування - нібито для охорони стратегічних об'єктів.

До складу добробату фігурант відібрав прихильників окупаційного режиму – колишніх співробітників правоохоронних органів, бойовиків л/днр та пересічних громадян з хиткою ідеологією.

Насправді «охоронна функція» передбачала рекетирство, захоплення приватних підприємств та залякування місцевих бізнесменів. За безумовне виконання злочинних наказів гауляйтер навіть ініціював перед кремлівськими кураторами нагородження керівника воєнізованого підрозділу «медалью за отвагу».

21 вересня на підставі зібраних доказів правоохоронці заочно повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 ("Колабораційна діяльність", а саме " добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та/або в збройних формуваннях держави-агресора чи надання таким формуванням допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізовувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України" ) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.

Працівники поліції наголошують, що повідомити про прихильників «руського миру» можна через чат-бот «Воєнні злочини рф у Запорізькій області» за посиланням https://t.me/zpsuvrzuuzk

Нагадаємо: запорізькі слідчі повідомили про підозру ще одній колаборантці з Мелітополя.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux