Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські задокументували півсотні зруйнованих об’єктів інфраструктури у Запорізькій області
Опубліковано 14 листопада 2022 року о 14:10

На вихідних росіяни здійснили масовану атаку на обласний центр, населені пункти Пологівського, Василівського та Запорізького районів. Руйнувань зазнали житлові будинки, підприємство, навчальний заклад, сільгосптехніка та приватні автомобілі. Інформація про поранених осіб не надходила.

Упродовж минулих двох діб під прицілом росіян опинилися жителі Запоріжжя, Кирпотиного, Гуляйполя, Оріхова, Залізничного, Малої Токмачки, Малинівки, Полтавки, Новоандріївки, Новоданилівки, Юрківки, Малинівки, Варварівки, Темирівки, Преображенки, Дорожнянки, Ольгівського, Червоного, Чарівного, Омельника, Щербаків, Степногірська, Малих Щербак, Степового, Кам’янського.

Нагадаємо, цими вихідними окупаційні війська застосували по одному з районів Запоріжжя ОТРК «Іскандер» з касетним наповненням. Її частини та вибухонебезпечні боєприпаси розлетілися на території декількох вулиць житлового кварталу. Поліцейські та рятувальники ДСНС евакуювали мешканців будинків, які опинилися в епіцентрі ураження, до безпечних місць та провели необхідні роботи з розмінування території.

Вогневої атаки зазнали декілька сіл у Запорізькому районі. Неподалік с. Кирпотиного Кушугумської територіальної громади поліцейські виявили хвостову частину від ракети.

Внаслідок артилерійського обстрілу села Юрківка пошкоджено автівки місцевих жителів, сільгосптехніку, декілька домівок, господарчі будівлі.

Поліцейські офіцери громади Степногірської ОТГ зафіксували пошкодження місцевого шкільного закладу та декількох житлових будинків. Унаслідок мінометного обстрілу в приміщенні освітньої установи повилітали вікна.

Від влучань снарядів у житлові будинки деякі з них залишилися повністю зруйнованими.

На Пологівщині ситуація залишається стабільно важкою. Війська рф гатили з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню по районних центрах Гуляйпільської та Оріхівської територіальних громад, а також по прилеглих селах. У деяких оселях пошкоджені стелі, посічені фасади, побиті вікна.

В інших домівках поліцейські зафіксували руйнування стін і дахових покриттів.

За фактами воєнних злочинів слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження за статтею 438 (Порушення законів та звичаїв війни) КК України.  

Поліція Запорізької області закликає громадян виїжджати до більш безпечних місць і регіонів. За минулі дві доби залізничним транспортом з міста Запоріжжя до міст Львів, Чоп та Ковель евакуйовано 1725 осіб, з них - 180 дітей. 

 Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux