Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські викрили службову особу ПАТ «Запоріжжяобленерго» та його посібника, які отримали 45 тисяч гривень неправомірної вигоди за позитивний висновок перевірки
Опубліковано 06 березня 2023 року о 15:00

Ці кошти зловмисник та колишній працівник підприємства вимагали від фізичної особи за ненакладання штрафних санкцій за нібито виявленні порушення у сфері обліку електроенергії. Правоохоронці затримали фігурантів на гарячому під час одержання частини суми "винагороди".

Співробітники управління карного розшуку ГУНП в Запорізькій області разом із слідчими відділу поліції №1 Запорізького райуправління під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури викрили корупційну діяльність службових осіб юридичної особи приватного права - ПАТ «Запоріжжяобленерго», які за участі третіх осіб налагодили схему незаконного збагачення.

Поліцейські встановили, що під час перевірки електрообладнання у місцевої мешканки представник контролюючого органу разом із колишнім працівником зазначеного підприємства за хабар обіцяли скласти акт інспекційного відвідування без штрафних санкцій. Свої послуги зловмисники оцінили у 45 тисяч гривень.

Правоохоронці задокументували факт одержання «авансу» - 15 тисяч гривень на банківську картку одного з фігурантів.

Після отримання другої частини неправомірної вигоди у сумі 30 тисяч гривень обох зловмисників затримали на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Речові докази злочинної діяльності вилучено.

4 березня слідчим відділу №1 Запорізького РУП за погодженням з окружною прокуратурою Вознесенівського району затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 (Одержання службовою особою юридичної особи приватного права, незалежно від організаційно-правової форми, неправомірної вигоди, за бездіяльність з використанням наданих їй повноважень в інтересах третьої особи, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 53 тисячі гривень кожному.

За вчинене корупційне діяння фігурантам загрожує до семи років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо встановлення повного кола осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення.


Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux