Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські допомогли евакуювати з Оріхова літніх маломобільних громадян
Опубліковано 26 жовтня 2022 року о 12:50

«Ніколи не думала, що покину рідну домівку», «Захисти, Боже, мою Запорізьку область і дай сил солдатам на перемогу!» - із цими словами старенькі сідають в автобус, який має вивезти їх із обстрілюваного міста. В очах – сльози та надія на мирне життя. Вимушені переселенці їдуть до Запоріжжя, де на них чекають більш безпечний прихисток та догляд.

Охорона правопорядку, доставлення пенсії та допомога пораненим – не вичерпний перелік обов’язків оріхівських поліцейських. У місті, яке щодня потерпає від ворожих обстрілів, вони стали справжньою «службою порятунку» для місцевого населення. Цього разу завдяки працівникам поліції та центру з надання соціальних послуг Оріхівської міської ради семеро літніх людей отримали шанс на більш спокійне та безпечне життя.

Під свист та вибухи снарядів оріхівські поліцейські автомобілі курсують містом, вивозячи з різних адрес літніх містян, які через війну, вік та хворобу опинилися в надто скрутному становищі. Все відбувається швидко, адже будь-якої миті можна потрапити під обстріл. На рахунку – кожна хвилина і кожне життя.

На жаль, не всі мешканці Оріхова наважуються на евакуацію з міста. Причин для вагань багато, найбільш розповсюджена – тут мій дім, чому я маю його залишати?!

З близько 18 тисяч населення в місті залишаються трохи більше за дві тисячі містян. Умови для життя жахливі – обстріли, що майже не припиняються, відсутність електро- й водопостачання. А з настанням холодів життя ускладнює відсутність опалення. Вся надія мирних людей – на місцевих поліцейських, рятувальників, військовослужбовців та волонтерів, які надають усю посильну допомогу, аби полегшити їхнє життя.


Поліція вкотре закликає жителів прифронтових населених пунктів виїжджати до більш безпечних регіонів. Не варто зволікати, адже в умовах війни ситуацію важко передбачити.

Нагадуємо, що триває безкоштовна евакуація населення. Щоб забезпечити виїзд для себе та своєї родини, звертайтеся до керівників об’єднаних територіальних громад або за номером гарячої лінії Запорізької обласної державної адміністрації 8800503508.

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux