Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оформлення інвалідності за 6000 доларів: запорізькі поліцейські повідомили про підозру двом лікарям (ВІДЕО)
Опубліковано 04 жовтня 2024 року о 15:15

За неправомірну грошову винагороду двоє працівників медзакладу оформлювали фіктивні медичні висновки про наявність захворювань та здійснювали вплив на працівників МСЕК щодо видачі відповідних сфальсифікованих рішень військовозобов’язаним чоловікам. За скоєне фігурантам загрожує до 5 років позбавлення волі. 

Корупційну діяльність двох зловмисників припинили працівники слідчого управління обласного главку поліції разом із співробітниками УСБУ в Запорізькій області під процесуальним керівництвом спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

У межах досудового розслідування поліцейські встановили, що 68-річний лікар одного з медичних закладів обласного центру мав вплив на службових осіб МСЕК та організував схему незаконного збагачення. Він підшукував клієнтів з числа осіб, які втратили здоров’я внаслідок захворювань чи травм. До злочинної діяльності він залучив 55-річного колегу. Один із чоловіків займався оформленням громадян на стаціонарне лікування без їх фактичного перебування там та організовував видачу відповідних документів. Інший – забезпечував видачу медичних висновків, які в подальшому скеровували до МСЕК, та домовлявся зі службовими особами про прийняття позитивного рішення для призначення інвалідності. Такі висновки членів комісії в подальшому давали можливість уникнути призову, отримати пенсійне посвідчення, виплати за інвалідністю та безперешкодний виїзд за межі України.

Вартість таких послуг становила 6000 доларів.

2 жовтня правоохоронці провели низку обшуків за місцями роботи та проживання учасників корупційної схеми. У результаті заходів вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, понад 40 000 доларів, 1250 Євро, більше 116 000 гривень, чорнові записи, медичні документи та інші речові докази.

Слідчі повідомили обом фігурантам про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Поліцейські продовжують збирати докази злочинної діяльності медичних працівників для встановлення повного кола осіб, причетних до скоєння кримінальних правопорушень.

Досудове розслідування триває.

 Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux