Портал в режимі тестування та наповнення
Олександр Панченко: На Запоріжжі завдяки превентивним заходам вдалося знизити рівень вуличної злочинності на чверть
Опубліковано 23 жовтня 2018 року о 17:16

Заступник начальника Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Олександр Панченко поспілкувався з журналістами. Під час прес-конференції керівник розповів про комплекс організаційних та практичних заходів щодо забезпечення публічної безпеки та правопорядку на території області.

23 жовтня відбулась прес-конференція заступника начальника Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Олександра Панченка.

Під час заходу керівник розповів про заходи поліції Запорізької області щодо забезпечення публічної безпеки та порядку на території регіону.

Завдяки вжитим превентивним заходам, протягом 9 місяців вдалось знизити на чверть кількість кримінальних правопорушень, скоєних в громадських місцях та на вулицях. З 3105 до 2338 в громадських місцях та з 1 973 до 1 447 в умовах вулиці.

Але залишається актуальним питання боротьби з такими видами кримінальних правопорушень, як пограбування, крадіжки, незаконні заволодіння транспортними засобами, незаконне поводження зі зброєю.

З метою боротьби з цими та іншими злочинами керівництвом Головного управління Національної поліції в Запорізькій області прийнято рішення про збільшення кількості патрульних нарядів за рахунок залучення поліцейських територіальних підрозділів поліції. У Запоріжжі, Бердянську, Мелітополі та Енергодарі спільно нестимуть службу військовослужбовці Національної гвардії України та поліцейські територіальних підрозділів, також до складу нарядів включені поліцейські-кінологи зі службовими собаками. Це дає змогу більш оперативного реагування на повідомлення про кримінальні правопорушення.

Для реагування на скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів додатково до патрулювання залучаються поліцейські таких спеціальних підрозділів, як батальйону поліції особливого призначення та батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Скіф», з числа яких створюються піші патрулі та посилені групи швидкого реагування.

На даний час вдалось збільшити кількість залученого до патрулювання особового складу з 450 до 600 поліцейських та 100 військовослужбовців Національної гвардії України, відповідно збільшилась і кількість патрульних нарядів зі 180 до 260.

Як розповів заступник начальника поліції області, значну роль в затриманні зловмисника відіграє своєчасне звернення громадян до поліції про вчинення кримінального правопорушення. У деяких випадках потерпілі повідомляють про злочини до поліції через декілька годин після його скоєння або навіть днів, що ускладнює розкриття правопорушення. Тож якщо Ви стали об’єктом або свідком злочину, негайно звертайтесь до поліції за телефоном «102», це значно збільшує шанси затримати зловмисника.    

Ще одним фактором, який впливає на своєчасність реагування поліції на кримінальні правопорушення, є завідомо неправдиві повідомлення. Правоохоронці реагую на такі виклики, залучається велика кількість ресурсів, у цей час може статися дійсно тяжкий злочин, на який потрібно буде задіяти додаткових сил.

Окремо полковник поліції зупинився на питанні безпеки дітей у навчальних закладах області. Правоохоронцями постійно здійснюються обстеження усіх закладів освіти на території обслуговування з метою проведення перевірки можливості доступу сторонніх осіб до адміністративних приміщень.

За кожним закладом закріплений працівник поліції, на постійній основі будуть проводитися зустрічі з адміністраціями шкіл та органами місцевого самоврядування.  У закладах освіти поліцейськими також проводяться ознайомлювальні, профілактичні і виховні бесіди з дітьми щодо безпечної поведінки, у тому числі під час виявлення вибухонебезпечних предметів.

Також заступник начальника поліції області звернувся до батьків та наголосив на необхідності проводити відповідну виховну роботу з дітьми, роз’яснювати недопустимість скоєння ними правопорушень та слідкувати за тим, щоб їхні нащадки не приносили до шкіл небезпечні предмети. 

Адже лише цього року в навчальних закладах Хортицького та Шевченківського районів міста мали місце два факти хуліганських дій, вчинені неповнолітніми.  Учні взяли до навчального закладу та застосували газові балончики. Стосовно батьків були складені протоколи про адміністративні правопорушення передбачені статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

Окрім того, Олександр Панченко звернувся до громадян із проханням незалежно від віросповідання, поглядів та власного ставлення, бути взаємоввічливими один до одного, толерантними та не піддаватись на провокації. На всі протиправні дії поліція реагуватиме миттєво, жорстко та згідно чинного законодавства.

Нагадаємо, що начальник поліції Запорізької області Сергій Коміссаров провів зустрічі з представниками церков різних конфесій та обговорив питання щодо взаємодії, недопущення провокацій і розпалювання міжрелігійних конфліктів на території регіону.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux