Портал в режимі тестування та наповнення
Одна пішохідка загинула, інша травмована: поліція розслідує аварії з постраждалими у Запоріжжі та районі
Опубліковано 25 вересня 2023 року о 16:14

Обидві ДТП сталися за участю пішоходів. Під час першої автопригоди водій автомобіля «Ford» не дотримався безпечної швидкості руху та скоїв наїзд на 83-річну жінку. Внаслідок події пішохідка загинула на місці. Інша аварія сталася за участі керманича автомобіля «Chery» та 66-річної громадянки, яка переходила проїжджу частину по нерегульованому пішохідному переходу. За фактами аварій слідчі проводять досудові розслідування.

Дорожньо-транспортні пригоди з постраждалими сталися у вечірній час. 23 вересня аварія відбулася в районі смт Новомиколаївки, а 24 вересня - в Хортицькому районі обласного центру. На місцях подій працювали слідчі з розслідування злочинів у сфері транспорту та працівники швидкої медичної допомоги.

23 вересня близько 19:00 до відділення поліції №3 (Новомиколаївське) Запорізького РУП надійшло повідомлення про аварію з постраждалими на автошляху «Запоріжжя-Донецьк». 

Поліцейські встановили, що 72-річний водій автомобіля «Ford» не дотримався безпечної швидкості руху та скоїв наїзд на пішохідку, яка перетинала проїжджу частину дороги у невстановленому місці. У результаті аварії, 83-річна жінка від отриманих травм померла на місці події.

Інша ДТП сталася 24 вересня близько 18:00 по вулиці Василя Сергієнка. 74-річний чоловік, керуючи автомобілем «Chery» скоїв наїзд на громадянку, яка переходила проїжджу частину по нерегульованому пішохідному переходу. 66-річна пішохідка отримала численні тілесні ушкодження та була госпіталізована. 

За результатами медичних освідувань обидва водії тверезі. Їх транспортні засоби вилучені та поміщені на територію спецмайданчика.

Відомості за цими фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Правова кваліфікація подій – ч. ч. 1, 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції закликають учасників дорожнього руху бути обачними та дотримуватися правил дорожнього руху.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліція розслідує обставини ДТП зі смертельними наслідками

Відділ комунікації поліції Запорізької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux