Портал в режимі тестування та наповнення
Очолив штаб «Юнармії» в тимчасово окупованому Мелітополі: на Запоріжжі заочно судитимуть колаборанта
Опубліковано 05 грудня 2023 року о 15:30

44-річний чоловік став очільником дитячого військово-патріотичного руху, незаконно створеного окупаційною владою рф на тимчасово окупованій території Запорізької області. Відносно нього слідчі Мелітопольського райуправління поліції скерували до суду обвинувальний акт. Зраднику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Правоохоронці встановили, що громадянин України у званні підполковника міліції до травня 2014 року працював на посаді викладача в Харківському національному університеті внутрішніх справ. Підтримавши сепаратистські настрої на території регіону, він демонстративно звільнився з місця роботи.

У Мелітополі фігурант пішов на співпрацю з окупаційною владою та добровільно обійняв посаду «ректора» в «Мелитопольском государственном университете им. А.С. Макаренко». На посаді перебував близько півроку. Того ж року на базі фейкового «вишу» він очолив так званий «региональный штаб Запорожской области всероссийского детско-юношеского военно-патриотического общественного движения «Юнармия».

Діяльність організації спрямована, зокрема, на знищення національної ідентичності українців, формування у підлітків позитивної мотивації до проходження військової служби у збройних силах країни-агресора, підтримку політики окупаційної влади російської федерації. Зрадник особисто організовував заходи мілітаризованого характеру, до участі в яких активно залучали неповнолітніх дітей.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділу № 1 Мелітопольського райуправління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області. На підставі зібраних доказів поліцейські під процесуальним керівництвом Мелітопольської окружної прокуратури заочно повідомили зраднику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 6 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт відносно фігуранта скеровано до Комунарського райсуду. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Поліцейські закликають громадян повідоляти про прихильників «руського миру» через чат-бот «Воєнні злочини рф у Запорізькій області» за посиланням https://t.me/zpsuvrzuuzk

Нагадаємо: Поліцейські повідомили про підозру «рупору» російської пропаганди - мелітопольському колаборантові 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux