Портал в режимі тестування та наповнення
Очільник поліції Запорізької області взяв участь у церемонії покладання квітів з нагоди Дня вшанування пам’яті загиблих у Дебальцевській операції.
Опубліковано 18 лютого 2023 року о 13:07

Сьогодні начальник ГУНП в області разом з керівництвом органів державної влади та місцевого самоврядування схилили голови в хвилині мовчання на знак вшанування загиблих у Дебальцевському котлі. 

Полковник поліції Артем Кисько – безпосередній учасник пам'ятних подій, які розгорталися у лютому 2015-го на Донеччині. Цієї ночі дев’ять років тому зведений загін міліціонерів під його керівництвом під невщухаючими обстрілами прорвався з оточеного ворожими військами Дебальцевого. Надлюдські зусилля та рішучість зберегли життя 28 донецьким правоохоронцям.

«Ще на початку російської агресії працівники правоохоронних органів чітко зрозуміли значущість своєї ролі в розгортанні подій. Тоді, у Дебальцевому, міліціонери усвідомлено взяли на себе військову функцію, - розповів очільник поліції області. - Тож, в оточеному місті наша оперативна група розкривала злочини, забезпечувала правопорядок, здійснювала гуманітарну місію, а також зі зброєю в руках виконувала поставлені вищим керівництвом бойові завдання».

З особливою гордістю поліцейський говорить про своїх колег і бойових побратимів, які в момент найвищої небезпеки стали надійним плечем та опорою. У ніч із 17 на 18 лютого 2015 року під шквальним вогнем російських військ колона транспортних засобів з боями вийшла з оточення. «Вийшли не всі – багатьох хлопців наздогнала куля або уламок, і їхні тіла залишились у полях, балках, лісосмугах, у понівеченій техніці, поки їх не позбирали похоронні команди. Багато поранених з обмороженими руками, ногами потрапило в російський полон. Хтось ще кілька днів ішов, повз, стріляв, чекав на допомогу, їв та пив лише сніг, шукав очима основний орієнтир – труби Світлодарської ТЕС…» - свої спогади про фатальний прорив Артем Кисько увічнив у збірці авторських оповідань «Некомбатанти».

Більшість із правоохоронців – учасників лютневих подій дев’ятирічної давності і нині, в умовах повномасштабного вторгнення, продовжує нести службу на Сході держави, використовуючи бойовий досвід у протистоянні ворожій агресії.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux