Портал в режимі тестування та наповнення
Очільник поліції Запоріжжя Артем Кисько провів робочу зустріч із делегацією від Міжнародного Комітету Червоного Хреста
Опубліковано 23 вересня 2022 року о 18:10

Учасники заходу обговорили нагальні питання щодо роботи поліції у воєнних умовах та визначили вектори подальшої співпраці. Одним з перших кроків взаємодії з іноземними партнерами стануть тренінги з підготовки поліцейських-парамедиків.

21 вересня, в ГУНП в Запорізькій області відбулася ознайомча зустріч керівництва поліції області та представників МКЧХ на чолі з Халітом Буланикли. Для поліції Запорізької області практика взаємодії з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста є новою. А враховуючи те, що під час широкомасштабного вторгнення країни-агресора роль поліції в секторі цивільної безпеки значно посилилася, впровадження найкращого європейського досвіду в роботу правоохоронного органу та підтримка іноземних партнерів дозволить підвищити ефективність поліцейського сервісу.

Одним з питань для обговорення стала організація пошуків безвісти зниклих осіб по обидва боки лінії фронту. Начальник поліції області наголосив, що поліція Запоріжжя докладає максимум зусиль до проведення таких заходів, незважаючи на те, де саме зникла людина, адже нас турбує доля всіх українських громадян. Тому допомога Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні в межах його мандату має значно покращити результати роботи зі встановлення місцезнаходження зазначених осіб, а також ідентифікації невпізнаних тіл загиблих.

Зі свого боку пан Буланикли запевнив, що завдяки присутності субделегацій МКЧХ на тимчасово окупованих територіях України проведення таких заходів наразі є можливим. «Надання допомоги в пошуках безвісти зниклих – це одне з найважливіших завдань, заради чого й створено Міжнародний Комітет Червоного Хреста, це прописано в Женевській Конвенції та є частиною мандату МКЧХ, - повідомив іноземний гість. – Існує спеціальний підрозділ, який працює в цьому напрямку, а також підрозділи судової медицини, які займаються виявленням та ідентифікацією рештків загиблих».

Серед домовленостей - і проведення низки тренінгів з надання медичної допомоги за організації іноземних партнерів. Такі навчання мають охопити якомога більшу кількість співробітників поліції Запоріжжя. Після завершення учасники отримають відповідні сертифікати.


Керівник поліції області Артем Кисько оцінив перспективи подальшої співпраці. «Потужний міжнародний досвід вашої команди буде надзвичайно корисним для поліції Запоріжжя в цей нелегкий час та після деокупації захоплених територій», – підсумував він.

Відділ комунікації поліції Запорізької області





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux