Портал в режимі тестування та наповнення
Жительці Запоріжжя дізнавачем поліції  повідомлено про підозру у перешкоджанні журналістській діяльності
Опубліковано 07 грудня 2021 року о 12:05

Громадянка пошкодила відеокамеру телеоператорки, яка за редакційним завданням готувала репортаж по резонансному випадку в одному з житлових будинків міста. За санкцією  інкримінованої статті, підозрюваній  може загрожувати покарання аж до обмеження волі на строк до трьох років.

У листопаді  2021 року засоби масової інформації розповідали про події в одній з багатоповерхівок Запоріжжя по вулиці Комарова. Як повідомлялося, мешканка будинку у своїй оселі влаштувала притулок для тварин та не надає можливості відповідним службам полагодити трубу опалення, що прорвала саме в її  квартирі. Склалася аварійна ситуація. Через це половина помешкань під’їзду знаходилася без опалення.

24 листопада 2021 для врегулювання конфлікту та виправлення ситуації, до вказаної квартири прибули працівники поліції, адвокат, слюсарі та голова ОСББ. Перебіг резонансних подій на місці висвітлювали кореспонденти та оператори кількох центральних українських телеканалів.

Хазяйка квартири на журналістів відреагувала агресивно. Вона вдарила гострим предметом по камерному світлу, в результаті чого пошкодила відеокамеру телеоператорки  ТРК «Україна».

Відділ поліції № 4 Запорізького районного управління зареєстрував заяву від журналістки. Заступником начальника сектору дізнання відомості про вказану подію  були внесені до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» Кримінального кодексу України.

Під час подальших слідчих дій було проведено опитування всіх свідків протиправних дій громадянки, а також огляд і фіксація спричинених пошкоджень відеокамери.

6 грудня на підставі зібраних матеріалів та отриманих висновків,  фігурантці кримінального провадження дізнавачем відділу № 4 Запорізького районного управління поліції, за погодженням з окружною прокуратурою,  повідомлено про підозру  у скоєнні умисного перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності. Відповідно до санкції інкримінованої статті, жінці загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо: За фактом побиття неповнолітніх на спортивному майданчику однієї з запорізьких шкіл відкриті два кримінальні провадження.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux