Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі слідчі завершили розслідування корупційних кримінальних правопорушень, скоєних колишньою директоркою обласного центру служби крові
Опубліковано 05 серпня 2022 року о 16:00

Зловживаючи службовим становищем, посадовиця вчинила розтрату біоматеріалу, чим позбавила кілька сотен хворих пацієнтів можливості отримати плазму крові, а також завдала підприємству збитків на суму більше ніж 4 мільйони гривень. Обвинувальний акт слідства, за погодженням Дніпровської окружної прокуратури Запоріжжя, скеровано до розгляду у суді.

Досудове розслідування провадження, відкритого наприкінці грудня 2021 року за ч. ч. 4, 5 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» Кримінального кодексу України, здійснювали слідчі за оперативним супроводом працівників відділу кримінальної поліції Запорізького районного управління, а також за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури.

За матеріалами, зібраними в ході слідства, у 2020 році екскерівниця комунального некомерційного підприємства у сфері охорони здоров’я «Запорізький обласний центр служби крові», маючи умисел на розтрату біоматеріалу, безпідставно перевела понад 600 літрів плазми крові з категорії лікувальної до розряду непридатної для лікування. Діючи з корисливих мотивів, компоненти «непридатної» крові, директорка  за заниженою вартістю реалізувала зацікавленій комерційній структурі. Своїми діями зловмисниця спричинила матеріальну шкоду обласному центру служби крові у сумі понад 4 мільйони 470 тисяч гривень. 

Разом з цим, за середньої потреби плазми крові на одного пацієнта, розтраченого біоматеріалу вистачило б для надання допомоги близько 800 тяжко хворим або пораненим, в тому числі військовослужбовцям.

Наразі, слідчим поліції за погодженням з прокурором Дніпровської окружної прокуратури, обвинувальний акт відносно підозрюваної скеровано до суду. Відповідно до санкції інкримінованих статей, фігурантці загрожує суворе покарання - позбавлення волі на строк до дванадцяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також конфіскація майна.

Нагадаємо: Привласнили майже мільйон гривень на розробці проєктів для будівництва амбулаторій: на Запоріжжі судитимуть учасників злочинної групи. 

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux