Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі слідчі закінчили досудове розслідування відносно громадян, які скоїли кілька розбійних нападів
Опубліковано 04 грудня 2020 року о 15:18

Крім цього, двох чоловіків підозрюють у незаконному носінні та зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів. Фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як вже повідомлялось,  8 вересня цього року до Мелітопольського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області звернулась місцева  мешканка і заявила, що двоє чоловіків увірвались в будинок її сусідки-пенсіонерки та відібрали гроші.

Співробітники кримінальної поліції розшукали нападників протягом години. Їх затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. В ході особистого обшуку в одного зі зловмисників  в рюкзаку виявили та вилучили пістолет «SUR-2608» і 13 саморобних пістолетних патронів калібру 9 мм, які згідно судової балістичної експертизи є гладкоствольною короткоствольною вогнепальною зброєю калібру 6,3 мм, виготовленою шляхом переробки стартового пістолету.

Досудовим розслідуванням встановлено, що розбійний напад на 81-річну жінку, з метою заволодінням майном скоїли мешканець міста Одеси 1972 року народження спільно з 52-річним жителем Мелітополя. Пенсіонерка знаходилась в своєму будинку по вулиці Лінійній у Мелітополі, коли зловмисники проникли в приміщення та під загрозою ножа заволоділи тисячею гривень.  

В ході досудового розслідування доведена причетність фігурантів до інших двох розбійних нападів, скоєних на території  Мелітопольського району.  Обом чоловікам повідомлено про підозру за ознаками ч. 2, 3 ст. 187 (Розбій), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція інкримінованих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Наразі досудове розслідування завершено та направлено до розгляду у суді. Підозрюваним, відповідно до рішення  Мелітопольського міськрайонного суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо: На Запоріжжі оперативники викрили двох квартирних крадіїв.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux