Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, яка збувала крупні партії наркотиків та прекурсорів
Опубліковано 02 жовтня 2020 року о 17:19

Троє осіб налагодили міжнародний канал збуту нової психотропної речовини «Валера». Наркотики та прекурсори контрабандою переправляли з Республіки Польщі та Китайської Народної Республіки. Спільними  діями кількох оперативних підрозділів наркодилерів затримано.

Працівники управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України встановили інформацію про незаконну діяльність групи осіб, які на території області налагодили масштабний збут прекурсорів та нової психотропної речовини – альфа-бромвалерофенон, яка відома під назвою «Валера».

Організаторами злочинної діяльності виявилися двоє 29-річних чоловіків. Спільники на постійній основі налагодили міжнародний канал постачання у Україну альфа-бромвалерофенону з території Польщі та Китаю. До своєї злочинної діяльності зловмисники долучили 23-річного місцевого мешканця, який на власному автомобілі отримував посилки із забороненим товаром та здійснював відправлення товару.

Спільники переказували гроші постачальникам психотропних речовин, приймали замовлення та контролювали відправку товару в області. Для постійних оптових замовників створили систему знижок.

Слідчі запорізької поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань одразу за кількома статтями – ч. 3 ст. 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів), ч. 2 ст. 306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів), ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 2 та ч. 3 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів), ч. 3 ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням), ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів)Кримінального кодексу України.

У березні 2020 року працівники  боротьби з наркозлочинністью, кінологічної служби, слідчі запорізької поліції спільно зі співробітниками управління СБУ в Запорізькій області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, за фізичної підтримки бійців спецпідрозділів КОРД і «Альфа» затримали 23-річного учасника групи у Дніпрі під час отримання чергового наркотраншу біля одного із поштових відділень.

Одночасно правоохоронці провели санкціоновані обшуки  в автомобілях, у гаражі та за місцем мешкання членів злочинного угруповання. Під час заходів виявили та вилучили більше 15 літрів альфа-бромвалерофенону, 500 літрів прекурсорів, 150 000 доларів США, банківські картки, комп’ютерну техніку, мобільні телефони.

Трьом членам наркоугруповання оголошено про підозру. Досудове розслідування у справі завершено, обвинувальний акт відносно всіх фігурантів скеровано до суду. За кримінальні оборудки змовникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

 

За матеріалами Департаменту боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux