Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські вилучили гранати, рушницю, пістолети та кулемет
Опубліковано 03 березня 2021 року о 15:49

Дві гвинтівки,  кулемет,  11 пістолетів, 5 гранат та 4 бойові запали до них,  18 артилерійських боєприпасів, 631 набій  вилучили з незаконного обігу працівники територіальних підрозділів поліції області під час  проведення профілактичних заходів.  Відкриті кримінальні провадження. 

Під час проведення заходів, спрямованих на стабілізацію криміногенної ситуації,  протидії злочинності, а також виявлення та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки у період з 3 по 28 лютого співробітники поліції на території Запорізької області виявили та вилучили  2 гвинтівки,  1 кулемет,  11 пістолетів, 1 обріз, 1 саморобну зброю, 1 рушниця, 5 гранат та 4 бойові запали  до них, 631 набій та 18 артилерійських боєприпасів.

 

Так, 16 лютого працівники сектору кримінальної поліції Василівського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області  біля гаражу по вулиці Придніпровській в місті Енергодар  у місцевого мешканця вилучили обріз від мисливської рушниці та 250 патронів калібру 5.6 мм.  

 

21 лютого біля одного з кафе на території автовокзалу працівники Бердянського районного відділу поліції спільно з військовослужбовцями Національної гвардії виявили чоловіка, який при собі зберігав предмет, схожий на пістолет.

Виявилося, що це місцевий житель 1966 року народження. Під час обшуку в нього вилучили пістолет з написом «Beretta» та 6 патронів калібру 9мм до нього.

Вилучене направлено на проведення експертизи до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Всього з початку року запорізькими поліцейськими відкриті 72 кримінальні провадження за незаконне поводження зі зброєю. 30 особам повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліція розшукує двох шахрайок, які ошукали літню жінку на 123 тисячі гривень.

  

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux