Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські ліквідували лабораторію з виготовлення амфетаміну
Опубліковано 14 червня 2018 року о 12:14

Запорізькі поліцейські провели ряд обшуків на території міста Київ та Київської області, викрили розповсюджувачів психотропної речовин через мережу Інтернет, вилучили психотропну речовину та ліквідували нарколабораторію по виготовленню «амфетаміну».

Працівники Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Запорізькій області отримали інформацію про розповсюдження через Інтернет на території Запорізької області та інших регіонах України «важкого» наркотику – амфетамін.

Слідчим було відкрито кримінальне провадження за ознаками ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.  

Правоохоронці встановили, що до незаконного виготовлення, зберігання розповсюдження психотропної речовини за допомогою всесвітньої мережі Інтернет причетні двоє раніше незасуджених громадян 1981 років народження.

12 червня слідчі Бердянського відділу поліції спільно з працівниками Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Запорізькій області провели ряд санкціонованих обшуків у мешканців міста Києва та Київської області.

Поліцейські виявили та вилучили:

- порошкоподібна психотропну речовину загальною вагою понад 220 грам (психотропна речовина «амфетамін»),

- наркотичну речовину в подрібленому стані загальною вагою близько 100 грам (наркотичний засіб «марихуана»);

- прекурсори, які використовувалися для виготовлення психотропної речовини «амфетамін», загальним об’ємом близько 5 літрів;

         - різноманітне приладдя та обладнання для виготовлення психотропної речовини «амфетамін»;

- інші речові докази.

Також встановлено, що психотропну речовину фігуранти зберігали з метою подальшого збуту.

За цінами наркозбувачів вартість тільки психотропної речовини «амфетамін» складає понад 400 000 гривень.

Вилучену психотропну речовину, наркотичний засіб та прекурсори направлено на дослідження до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

В діях зловмисників вбачаються ознаки кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) Кримінального України.

Всього з початку року поліцейські ГУНП в Запорізькій області 346 особам повідомили про підозру у скоєнні злочинів в сфері незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Як раніше зазначав начальник ГУНП Сергій Коміссаров, працівники поліції Запорізької області продовжують активну боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Основним в цьому напрямку є виявлення та документування наркозлочинів, пов’язаних з незаконним виготовленням й збутом наркозілля.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux