Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські контролюють дотримання обмежень, які діють в «червоній зоні»
Опубліковано 09 квітня 2021 року о 14:38

У Запоріжжі та області різко погіршилася епідеміологічна  ситуація. З 9 квітня встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки. Рейдові групи поліції виявляють порушення встановлених обмежень. 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, 7 квітня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізьку область віднесено до «червоної» епідеміологічної зони. 

Це свідчить про те, що додатково до протиепідемічних обмежень, установлених для «зеленого», «жовтого» та «помаранчевого» рівнів епідемічної небезпеки вводяться більш серйозні обмеження. 

Наразі на території міста Запоріжжя та Запорізької області працює 170 рейдових груп з числа працівників поліції та держпродспоживслужби, утім їх буде збільшено. Вони перевіряють дотримання карантинних обмежень громадянами, суб’єктами господарювання та перевізниками, проводять роз’яснювальну роботу серед населення.


Лише за минулу добу складено більше, ніж 30 адміністративних протоколів за ч.1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За порушення правил щодо карантину людей, громадянам загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і посадовим особам - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 


Крім того, правоохоронцями складено понад 100 адміністративних постанов за ч.2 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкцією статті передбачено покарання у вигляду накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Загалом із початку дії карантинних обмежень запорізькій поліцейські склали понад 3 700 адміністративних протоколів за ч.1 ст. 44-3 КУпАП та близько 9 200 адміністративних постанов за ч.2 ст. 44-3 КУпАП.

Працівники поліції звертаються до громадян з проханням бути відповідальними, не порушувати карантинних обмежень та  користуватися засобами індивідуального захисту.  

Нагадаємо: запорізькі поліцейські припинили діяльність організованої злочинної групи з виготовлення фальсифікованих лікеро-горілчаних напоїв.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux