Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі оперативники затримали зловмисника, який підозрюється у скоєнні розбійного нападу на пенсіонерку
Опубліковано 11 травня 2021 року о 15:27

Нападник вдерся до оселі 64-річної жінки о 8 ранку в святковий день 9 травня. Під загрозою застосування насильства він заволодів її цінним речами. Менш ніж за добу оперативники встановили особу розбійника. Наразі йому повідомлено про підозру та вирішується питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вчинене раніше судимому 39-річному мешканцю Пологівського району загрожує до 12 років позбавлення волі.

9 травня до чергової частини відділення поліції № 1 Василівського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області звернулась 64-річна мешканка одного з сіл району. Жінка повідомила, що близько години тому в її будинок проник невідомий чоловік, та погрожуючи предметом, ззовні схожим на викрутку, викрав у неї золоту каблучку та мобільний телефон, після чого втік.

На місце події відразу виїхали слідчо-оперативна група, працівники кримінальної поліції, дільничний офіцер та кінолог зі службовою собакою. Крім того, до розкриття злочину були залучені оперативники Управління карного розшуку ГУНП в Запорізькій області, які не гаючи часу розпочали невідкладні заходи: переглянули відео з камер спостереження, встановили свідків та очевидців злочину, перевірили ломбарди та ринки. 

Менш ніж за добу, правоохоронці вийшли на слід зловмисника. Ним виявився раніше судимий за скоєння майнових злочинів 39-річний мешканець Пологівського району. Встановлено, що зловмисник встиг здати до ломбарду викрадені речі.

10 травня поліцейські провели санкціонований обшук за місцем його  проживання в місті Токмак та вилучили викрутку, якою нападник погрожував потерпілій. 

Наразі слідчим, під процесуальним керівництвом окружної прокуратури, на підставі зібраних у справі доказів, зловмиснику повідомлено про підозру, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Крім того, правоохоронці перевіряють фігуранта на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території Запорізької області.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо: у Запоріжжі слідчі повідомили про підозру чоловіку за скоєння розбійного нападу на співробітницю фінансової установи.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux