Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізька поліція зареєструвала повідомлення громадян щодо провокаційних дій військових рф в Енергодарі
Опубліковано 01 вересня 2022 року о 12:52

Про обстріл міської школи, дитсадка  та інших об’єктів інфраструктури з гелікоптерів, позначених тавром «Z», повідомили телефоном жителі окупованого загарбниками міста-супутника Запорізької АЕС. Громадяни вважають, що робиться це з метою звинуватити українські ЗСУ в активних воєнних діях поблизу атомної станції.

Через захоплення російськими військовими території ЗАЕС, існує загроза радіаційної небезпеки. Поблизу об’єктів станції загарбниками здійснюються обстріли з метою звинувачення у цих діях українських військових. Провокаційна «гра» рашистів може обернутися ядерною трагедією не тільки для України, а й для багатьох країн світу.   

Як відомо, найближчим часом до Енергодару планує прибути місія Міжнародної агенції з атомної енергії для оцінки ситуації та встановлення постійного представництва. Проте, російські окупанти роблять усе можливе аби зірвати міжнародну місію та можливість створення демілітаризованої зони навколо ядерного комплексу. За останню добу з різних джерел надходить інформація про те, що російські військові злочинці вдалися до нових провокацій на ЗАЕС. 

Так, 1 вересня, близько 9-ї години ранку поліцейською службою 102 було прийнято повідомлення про те, що в Енергодарі відбуваються обстріли з двох гелікоптерів, а також рухається колона танків. Внаслідок обстрілів зруйновано дитячий садок та інші цивільні об’єкти. Відомості про травмованих поки що невідомі.

Через деякий час працівники  запорізької поліції зареєстрували ще одне повідомлення про обстріли в Енергодарі. Заявник поінформував, що над  міською дамбою літає два російських гелікоптера з буквою "Z". З його слів, вони хотіли влучити у школу та звинуватити в цьому Україну. Неподалік чоловіка у дорогу влучила ракета. Громадянин не зміг відповісти на уточнюючі запитання чи є потерпілі громадяни та чи потрібна  ДСНС і зв'язок було перервано. 

Фото від небайдужих громадян:

Відомості за цими фактами запорізькі поліцейські зареєстрували до Єдиного обліку подій  в категорії «Злочини проти Національної безпеки України». Проводиться подальша перевірка.

Нагадаємо: Запорізькі поліцейські взяли участь у відпрацюванні алгоритму дій  у разі можливої аварії на АЕС 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux