Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізька поліція задокументувала наслідки російських злочинів в обласному та районних центрах
Опубліковано 31 серпня 2022 року о 11:45

агресор атакував околиці міста Запоріжжя, житлову та цивільну інфраструктуру Оріхова, Гуляйполя, Малої Токмачки. В результаті ворожого збройного нападу є поранені та загиблі.

Минулої доби поліція зареєструвала 25 воєнних злочинів армії рф проти мирного населення. ворог вкотре поцілив по мирному населенню запорізького регіону та обласного центру. Минулої ночі окупанти випустили ракети по Запоріжжю. Розірваними снарядами пошкоджено декілька об’єктів інфраструктури.

Потрощило прилеглу територію та дорожнє покриття, осколками посікло стіни та фасади приміщень.

Також вибуховою хвилею пошкоджено вікна в житловому багатоквартирному будинку неподалік місця обстрілу.

Окрім цього під ворожим вогнем окупантів опинилися населені пункти Пологівського району. В Оріхові пошкоджені житлові будинки місцевих мешканців, територія поштового відділення та автостоянки.

Жителі Гуляйполя також повідомили про ураження домівок, господарчих та гаражних будівель. Осколкових пошкоджень зазнало приміщення місцевої психіатричної лікарні.

Внаслідок збройної атаки отримано інформацію про поранених та загиблих громадян. Усі факти збройних злочинів задокументовані працівниками поліції. Зібрані матеріали передані до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінальних проваджень за частинами 1 та 2 статті 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

Загальна безпекова ситуація в місті та області наразі напружена, але контрольована. Поліцейські працюють у посиленому режимі воєнного часу, забезпечують правопорядок на вулицях міста та блокпостах.

Запорізька поліція вкотре закликає громадян неухильно дотримуватися сигналів повітряної тривоги, уникати людних місць та чекати її завершення у більш безпечному місці. При виявленні невідомих вибухонебезпечних предметів повідомляйте працівників екстрених служб за телефонами 101 та 102.

Нагадаємо: На Запоріжжі поліцейські зафіксували 43 повідомлення про руйнування російською армією об’єктів цивільної інфраструктури 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux