Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізька поліція задокументувала чергову пропозицію неправомірної вигоди службовій особі
Опубліковано 09 вересня 2022 року о 15:50

На одному з фільтраційних пунктів Запоріжжя 61-річний водій мікроавтобусу, не маючи відповідних дозвільних документів, намагався здійснити перевезення пасажирів на тимчасово окуповану територію. За те, щоб поліцейський «не помітив» цього порушення, він запропонував грошову винагороду. За даним фактом відкрито кримінальне провадження та проводиться досудове розслідування.

Працівники поліції продовжують здійснювати перевірочні заходи на пропускних пунктах Запоріжжя з метою виявлення нелегальних перевізників,  а також інших видів правопорушень. 

Сьогодні, 9 вересня, на одному з місцевих центрів фільтрації, 61-річний громадянин намагався домовитися з поліцейським про вивезення пасажирів на тимчасово непідконтрольну Україні територію. При цьому перевізник не мав ліцензії на здійснення пасажирських перевезень.   

Працівник поліції не дозволив здійснити рейс без відповідних документів та попросив повідомити про це громадян. Натомість, чоловік запропонував правоохоронцю вирішити питання  за хабар у сумі 2000 гривень. 

Порушника було попереджено про кримінальну відповідальність за вказані дії, проте громадянин залишив гроші, наполягаючи на своєму. 

На місце події прибула слідчо-оперативна група відділу поліції № 4 Запорізького РУП і задокументувала факт кримінального правопорушення. 

Слідчим, за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури,  вже відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. 

До уваги! 

Поліція Запорізької області попереджує громадян, що кожен подібний факт буде одразу задокументований правоохоронними органами. За результатами досудового розслідування хабарників буде притягнуто до відповідальності згідно діючого законодавства. Найсуворіша санкція за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до чотирьох років.

Нагадаємо: На одному з фільтраційних пунктів Запоріжжя задокументовано факт пропозиції хабара поліцейським 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux