Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізька поліція вживає заходи для зниження аварійності на автодорогах
Опубліковано 21 січня 2022 року о 15:16

З метою виявлення фактів порушення встановлених Правил учасниками дорожнього руху на території області поліцейські розпочали профілактичне відпрацювання.

Менш ніж за місяць 2022 року, на автодорогах загального користування та вулицях населених пунктів Запорізької області вже зареєстровано 38 дорожньо-транспортних пригод,  в яких загинуло 11 осіб.

Найпоширенішими причинами цих аварій було перевищення швидкості руху водіями, а також перетин пішоходами проїзної  частини у невстановлених для цього місцях.  

З метою зниження аварійності на автодорогах Запорізької області, поліцейські територіальних підрозділів спільно з працівниками Управління патрульної поліції, розпочали профілактичне відпрацювання та посилили заходи контролю і нагляду за дорожнім рухом. Працівники поліції націлені на виявлення фактів порушення ПДР учасниками дорожнього руху, які безпосередньо впливають на стан аварійності та призводять до ДТП.  

Лише за останні 2,5 місяці, із загальної кількості 4500 порушень правил дорожнього руху, більше ніж 500 – це  керування транспортними засобами у стані сп'яніння. Також досить велику кількість – понад 330, становлять порушення правил пішоходами. Тож, цим категоріям буде приділено особливу увагу. Працівники поліції також посилюють контроль за перевищенням швидкості руху та порушеннями проїзду пішохідних переходів.  Разом з цим, під час спілкування з учасниками дорожнього руху, буде проводитися широка роз’яснювальної робота щодо недопущення порушень.

В ході профілактичного відпрацювання, поліцейські додатково проведуть поглиблений аналіз місць найбільшої концентрації ДТП та аварійності за видами, причинами, ділянками автомобільних доріг, часом скоєння дорожньо-транспортних пригод. На підставі отриманих результатів, правоохоронці відкоригують дислокацію нарядів поліції та кількості особового складу для здійснення контролю за дотриманням Правил дорожнього руху.  

Нагадаємо: Поліція розслідує обставини ДТП зі смертельними наслідками на трасі в Запорізькій області.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 

 

        


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux