Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізька поліція розслідує вбивство чоловіка, тіло якого знайдено у лісосмузі
Опубліковано 29 жовтня 2020 року о 11:50

В ході огляду встановлено, що він загинув насильницькою смертю. Зловмисниками виявилися односельці загиблого. Наразі їм повідомлено про підозру у скоєні тяжкого злочину. Досудове розслідування триває.

24 жовтня близько 11 години до Запорізького відділення поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області надійшло повідомлення від мешканця Запорізького району про те, що неподалік одного із сіл, у лісосмузі знайдено тіло невідомого чоловіка з ознаками насильницької смерті.

На виклик негайно виїхали слідчо-оперативна група, співробітники сектору кримінальної поліції на чолі з начальником місцевого відділення поліції, а також кінолог зі службовою собакою, слідчі, оперативники та керівництво ГУНП в Запорізькій області.

«Як з’ясувалося, загиблий – 55-річний місцевий мешканець. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи смерть чоловіка настала внаслідок численних травм», - повідомив начальник Запорізького відділення поліції Станіслав Галілєєв.

Оперативники спільно з колегами обласного главку поліції та слідчими ГУНП в Запорізькій області опитали мешканців села, встановили зв’язки потерпілого, перевірили раніше судимих громадян. Правоохоронцям знадобилося декілька днів, щоб відновити хронологію подій та встановити  осіб, причетних до скоєння тяжкого злочину. Ними виявилися односельці загиблого - двоє чоловіків 1990 та 1997 років народження.

Встановлено, що 23 жовтня близько 23 години між ними та потерпілим, під час розпиття спиртних напоїв виник конфлікт, в результаті якого фігуранти нанесли численні удари по голові та тулубу своєму опоненту. Зрозумівши, що завдані ними травми виявилися не сумісними з життям, з метою приховування слідів злочину, вони перенесли тіло до лісосмуги і підпалили.

28 жовтня слідчим Запорізького відділення поліції за погодженням з місцевою прокуратурою зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого п. 12, ч.2, ст. 115 (Умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо: На Запоріжжі кіберполіція викрила осіб у порушенні інтелектуальних прав більше десятка світових кінокомпаній.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux