Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізька поліція проводить посилені заходи із протидії незаконному обігу підакцизних товарів
Опубліковано 03 грудня 2021 року о 15:05

В результаті перевірок поліцейськими вилучено більше 6 тисяч літрів спиртних напоїв та близько 34 тисяч пачок тютюнових виробів, які реалізовували незаконно чи в порушення правил торгівлі.

З початку листопада 2021 року поліцейськими  підрозділів Управління превентивної діяльності ГУНП в Запорізькій області проведено низку заходів з протидії кримінальним правопорушенням у сфері обігу спирту, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів. За місяць здійснено перевірку близько  7 тисяч  об’єктів можливих місць незаконної торгівлі підакцизними товарами.

За результатами перевірок задокументовано 267 фактів незаконного зберігання чи реалізації підакцизної продукції.  Поліцейськими за цей період складено 208 адміністративних матеріалів за ст. 156 «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах…», а також 59 протоколів за ст. 164 «Порушення порядку провадження господарської діяльності»  Кодексу про адміністративні правопорушення. Складені адміністративні матеріали направлено до суду та до адміністративних комісій для прийняття рішення згідно з вимогами чинного законодавства України: 

Працівниками превенції, зокрема дільничними офіцерами поліції було  вилучено  більше  6 тисяч літрів спиртних напоїв на загальну суму 400 тисяч гривень та близько 34 тисяч пачок тютюнових виробів на загальну суму понад 2 мільйони гривень.

 

Разом з цим, за оперативною інформацією, здобутою працівниками підрозділів превенції та Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ, слідчими поліції було  відкрито 6 кримінальних проваджень за ст. 199 «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів» та  ст. 204 «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» Кримінального кодексу України.

У профілактичній та практичній роботі, поліцейським активно допомагали жителі Запорізької області.  На створений Головним управлінням обласної поліції Телеграмканал «Наливайки»,  громадяни повідомляли відомі їм місця знаходження об'єктів незаконної торгівлі алкоголем та тютюновими виробами. Вся інформація перевірялася, а результати оприлюднювалися.

Так, лише у листопаді  до Єдиного обліку подій та повідомлень було зареєстровано близько 200 інформацій від населення. За результатами заходів реагування, поліцейські встановили що 60 об’єктів мають ліцензію на право торгівлі алкогольними напоями. При перевірці інших  за виявленими порушеннями  складено 27 адміністративних матеріалів. 

Оперативно-профілактичні заходи запорізької поліції з протидії нелегальному ринку підакцизної продукції триватимуть і надалі. Працівники поліції висловлюють вдячність активним громадянам за надану допомогу, а робітників торгових закладів закликають не порушувати чинного законодавства.

Нагадаємо, що надати інформацію про діючі «наливайки» з наданням адреси та підтверджуючими фото можна у чаті для співпраці ➡ https://t.me/joinchat/es-HCbHoArVhMjFi

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux