Портал в режимі тестування та наповнення
Забезпечили реагування на понад 70 викликів громадян - такі підсумки роботи мобільних груп поліції Запоріжжя протягом тижня
Опубліковано 26 квітня 2021 року о 16:18

Відносно 22 правопорушників складені адміністративні матеріали за вчинення домашнього насильства в сім’ї, винесено 35 термінових заборонних приписів. Правоохоронці закликають громадян не замовчувати насильство. Подбайте про свою безпеку завчасно.

Так, з 19 по 25 квітня працівниками мобільних груп з реагування на факти домашнього насильства міста Запоріжжя було забезпечено реагування на 76 викликів, пов’язаних з домашнім насильством. За результатами проведених перевірок, підтвердження знайшли 29 з них. Відносно 22 правопорушників працівниками поліції складені адміністративні матеріали за ст. 173-2 КУпАП (Вчинення домашнього насильства в сім’ї, невиконання захисного припису або не проходження корекційної програми), у тому числі 4 за порушення термінового заборонного припису. З метою негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення його, правоохоронцями було винесено 35 термінових заборонних приписів.

24 квітня близько 14:40 працівники мобільної групи отримали повідомлення від мешканця Олександрівського району про конфлікт  батька та його брата. Прибувши на місце події, працівники поліції встановили, що між братами, 1964 та 1959 років народження виникла сварка на побутовому ґрунті. Під час неї молодший із братів, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, у якості аргументу здійснив постріл із пневматичного пістолету «Флобер» в свого брата. Правоохоронці негайно припинили протиправні дії «сімейного тирана», надали домедичну допомогу постраждалому та викликали на місце події слідчо-оперативну групу і лікарів швидкої. Працівниками мобільної групи відносно правопорушника було винесено терміновий заборонний припис на 5 діб. Проводиться подальша перевірка.

 

 

25 квітня на лінію «102» за допомогою звернулися мешканці Олександрівського району. Вони повідомили, що їх 39-річний син порушив умови термінового заборонного припису, який було накладено працівниками поліції 24 квітня з метою припинення вчинення ним фізичного та психологічного насилля відносно своїх батьків-пенсіонерів. Відносно «домашнього тирана» складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173-2 КУпАП.

Правоохоронці закликають громадян не замовчувати насильство. Не чекайте поки словесні погрози переростуть у фізичне насильство. Пам’ятайте: якщо ви жертва - не мовчіть, якщо свідок - розкажіть. Подбайте про свою безпеку завчасно! Бережіть себе та своїх дітей!

Нагадаємо: У Запоріжжі поліція встановлює обставини ДТП, в якій загинула жінка-пішохід. 

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux