Портал в режимі тестування та наповнення
За фактом неналежного реагування поліцейських на заяву громадянки у місті Токмак керівником Головного управління призначено службове розслідування
Опубліковано 30 грудня 2021 року о 10:17

За неналежну організацію роботи та відсутність контролю за діями підлеглих начальника відділення поліції № 3 Пологівського районного відділу поліції увільнено від виконання обов’язків за займаною посадою. Працівники Управління головної інспекції проводять службове розслідування. Його результати будуть передані до ДБР у разі підтвердження.

У соціальній мережі оприлюднена інформація з відео щодо відсутності реагування поліції у місті Токмак на факт звернення дівчини про погрозу  вбивством з боку місцевого  мешканця. 

Подія мала місце в одному з розважальних закладів міста Токмак ввечері 25 грудня 2021 року. В присутності відвідувачів місцевий мешканець душив дівчину та погрожував їй вбивством.

Попередньою перевіркою встановлено, що відомості про подію не були вчасно внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. На теперішній час за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу України (Погроза вбивством). В рамках досудового розслідування встановлюються всі обставини події та збираються матеріали для повідомлення фігуранту провадження про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.

Керівником ГУНП в Запорізькій області було призначено невідкладне службове розслідування щодо неналежного реагування працівників підрозділу поліції на заяву громадянки. Його проводять працівники Управління головної інспекції Результати будуть передані до ДБР у разі підтвердження.

За відсутність контролю за діями підлеглих, начальника відділення поліції № 3 Пологівського районного відділу поліції увільнено від виконання обов’язків за займаною посадою.

Керівництво ГУНП в Запорізькій області займає принципову позицію щодо необхідності належного реагування на всі зави і звернення від громадян.  До підлеглих, які порушують порядок їх розгляду,  приймаються і будуть прийматися  жорсткі  управлінські рішення.

З початку 2021 року з лав поліції Запорізької області за порушення службової дисципліни звільнено 12 поліцейських, 584 працівника поліції притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux