Портал в режимі тестування та наповнення
За добу поліцейські винесли 10 термінових заборонних приписів стосовно домашніх кривдників
Опубліковано 09 січня 2020 року о 14:43

Протягом доби із повідомленнями про факти домашнього насильства звернулось 16 громадян. Стосовно 10 кривдників складені адміністративні протоколи.

За добу працівники мобільних груп з реагування на факти вчинення домашнього насильства у Запорізькій області відреагували на 16 повідомлень громадян. За результатами проведеної перевірки стосовно кривдників складено 10 адміністративних протоколів та винесено стільки ж термінових заборонних приписів. Працівники Бердянського відділу поліції 1 матеріал скерували до слідчого відділу, відкрито кримінальне провадження  за ст. 126-1 Кримінального кодексу України (Домашнє насильство).

Вчора, 8 січня, о 23:24 працівники мобільної групи з реагування на факти домашнього насильства отримали виклик у квартиру по вулиці Патріотичній в місті Запоріжжя.  Встановлено, що син заявниці 1987 року народження в стані алкогольного сп’яніння вигнав з будинку та погрожував матері.

За фактом домашнього насилля психологічного характеру стосовно кривдника складено адміністративний протокол за ч.1 ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статті, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) та винесено тимчасовий заборонний припис на 5 діб із забороною в будь-який спосіб контактувати з постраждалою. Працівниками поліції  відібрано у потерпілої, жінки 1963 року народження, заяву, пояснення та складено форму оцінки ризиків. 

9 січня близько 03:00 поліцейські отримали виклик у квартиру на вулиці Василя Сергієнка. На місці до правоохоронців звернулась жінка 1986 року народження та повідомила, що її чоловік в стані алкогольного сп'яніння чинив домашнє насильство. І на момент візиту поліцейських громадянин 1988 року народження висловлювався у бік дружини нецензурною лайкою та ображав її. Крім того,  у грудні минулого року стосовно нього вже був складений протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст.173-2 КУпАП та винесено тимчасовий заборонний припис, терміном на 3 доби.

Тож прийнято рішення скласти протокол за ч. 2 ст.173-2 та винести заборонний припис терміном на 10 діб із зобов'язанням залишити, забороною на вхід та перебування в місці проживання постраждалої особи, із забороною контактувати в будь-який спосіб з нею. Також винесено постанову за ч.1 ст.178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді).

7 січня до Мелітопольського відділу поліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки про домашнє насильство. Співробітники батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Запорізькій області прибули на місце події. Під час спілкування з поліцейськими жінка розповіла, що в будинку по вулиці Гетьманській чоловік ображає її та має при собі пістолет. У кімнаті поліцейські виявили та вилучили предмет, схожий на револьвер «Флобер». Дільничний офіцер поліції стосовно мешканця Мелітополя 1971 року народження склав протокол за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статті, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Вилучена зброя направлена на дослідження до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.  

Нагадаємо, що запорізькі поліцейські винесли 24 тимчасові заборонні приписи домашнім кривдникам.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux