Портал в режимі тестування та наповнення
В умовах карантину запорізькі поліцейські проводять роз’яснювальну роботу щодо дотримання норм діючого законодавства
Опубліковано 13 квітня 2020 року о 12:12

Запорізькі поліцейські виконують свої функції по забезпеченню  правопорядку в режимі посиленого несення служби. Незмінно залишається питання протидії домашньому насильству, допомога особам похилого віку, перевірка виконання карантинних обмежень. 

Щоденно, дільничні офіцери поліції та працівники груп реагування патрульної поліції спілкуються з особами похилого віку та з обмеженими можливостями задля з’ясування, яка їм потрібна допомога. У разі виявлення проблем, відповідна інформація передається до органів влади та місцевого самоврядування з метою встановлення патронажу.

Також, з метою перевірки дотримання карантинних обмежень торгівельними установами, дільничні офіцери поліції спільно з представниками органів місцевого самоврядування проводять рейди з перевірки продуктових магазинів та супермаркетів, дотримання ними санітарних умов, забезпечення працівників засобами індивідуального захисту.

Крім цього, протягом карантину до територіальних підрозділів ГУНП надійшло 1709 заяв та повідомлень, пов’язаних з вчиненням домашнього насильства. До адміністративної відповідальності притягнуто 482 особи.

Поліцейські проводять превентивну роботу з кривдниками, які перебувають на профілактичному обліку, з метою попередження повторного вчинення ними правопорушень. Вони спілкуються не тільки з домашніми дебоширами, а й з родичами, сусідами, щоб упевнитись, чи дійсно ситуація в родині змінилась.

В період карантину співробітники поліції дистанційно співпрацюють з суб’єктами, що здійснюють заходи  в сфері запобігання та протидії домашнього насильства для надання комплексної допомоги жертвам. 

Також поліцейські під час спілкування з громадянами вкотре нагадують їм про необхідність дотримуватись простих рекомендацій медиків, аби уберегтись від зараження коронавірусом, та без зайвої потреби не залишати своє помешкання.

Нагадаємо: МВС запустило чат-бот щодо протидії домашньому насильству в умовах карантину – Катерина Павліченко.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux