Портал в режимі тестування та наповнення
У Запорізькій області поліцейські склали два адміністративних протоколи за порушення обмежувальних заходів
Опубліковано 19 березня 2020 року о 12:59

Правоохоронці  виявили порушення обмежувальних заходів у містах Пологи та Дніпрорудне. На порушників складено адміністративні протоколи. 

До 3 квітня на всій території України введена заборона на регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні та перевезення понад 10 пасажирів одночасно у міському транспорті, автобусах й маршрутних таксі. А також заборонено проведення всіх масових заходів за участю понад 10 осіб. Тимчасово припинити свою роботу повинні й заклади громадського харчування, торговельні та розважальні заклади, фітнес-центри, заклади культури і освіти.

Поліцейські до завершення карантину контролюватимуть виконання цих норм. Основне завдання – це превентивна та роз’яснювальна робота, заходи з протидії злочинності. Проте у випадку виявлення порушень до порушників будуть вжиті заходи реагування згідно із чинним законодавством.

Зокрема поліцейські сектору реагування патрульної поліції під час проведення перевірки надання послуг пасажирських перевезень в місті Пологи виявили водія автобуса, який перевозив більше 10-ти пасажирів. На водія склали адміністративний протокол за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того, в місті Дніпрорудне біля міської ради зібралося близько 30 приватних підприємців, незадоволені обмеженням карантинних заходів. Поліцейські довели присутнім вимоги Постановв Кабінету міністрів України №211 та 215 щодо введення тимчасових заборон. Попри це, громадянка, нехтуючи вимогами діючого законодавства, продовжувала закликати підприємців до продовження зібрання та використовувала нецензурну лексику. При спробі припинити правопорушення, вона вчинила непокору законним вимогам працівників поліції, а також зробила завідомо неправдивий виклик щодо нанесення їй тілесних ушкоджень. На правопорушницю склали адміністративні протоколи за статтями 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей),  173 (Дрібне хуліганство), 183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) та 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліція Запорізької області звертається до громадян із проханням не нехтувати заборонами та не порушувати вимог чинного законодавства, адже вони спрямовані насамперед на забезпечення порядку і безпеки кожного.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux