Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі затримано водія за погрозу насильства щодо працівника поліції
Опубліковано 30 грудня 2021 року о 14:33

Неадекватну поведінку, нецензурну лайку та погрожування фізичною розправою зафіксувала боді-камера патрульного поліцейського, який складав протокол за порушення правил дорожнього руху відносно власника «БМВ». Останнього затримано в порядку статті 208 КПК.

29 грудня після 15-ї години  по вулиці Ладозькій  наряд патрульної поліції за порушення правил дорожнього руху зупинив автомобіль «BMW X3», під керуванням городянина 1984 року народження.  

Реакція водія була різкою та агресивною. До того, він мав ознаки наркотичного сп'яніння. Чоловік категорично відмовився у встановленому законом порядку пройти огляд лікаря-нарколога у медичному закладі і правоохоронці відсторонили його від права керування транспортним засобом.

Під час складання поліцейським протоколу про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст.130 (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) КУпАП, водій БМВ погрожував патрульному фізичною розправою та навіть вбивством його близьких. Протиправні дії автовласника зафіксувала боді-камера. На місце події була викликана слідчо-оперативна група Запорізького районного управління поліції. Відеозаписи вилучені в якості речового доказу.

Слідчим розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 345 «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» Кримінального кодексу України. Фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Досудове розслідування триває.

З'ясувалося, що власник позашляховика неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за порушення ПДР. Крім цього, у 2021 році відносно нього вже був складений протокол за керування у нетверезому стані. Таким чином, водію транспортного засобу загрожує не тільки покарання за вчинення кримінального правопорушення. Відповідно до законодавства, особа, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані сп’яніння, може отримати покарання у вигляді  накладення штрафу у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років та з конфіскацією транспортного засобу.  

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux