Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі водій транспортного засобу намагався «підкупити» поліцейського
Опубліковано 10 вересня 2022 року о 15:50

Щоб уникнути відповідальності за відмову від проходження медичного огляду на стан сп’яніння, на одному із пунктів фільтрації 48-річний керманич запропонував працівнику поліції хабар. Подія задокументована правоохоронцями. За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

Третій день поспіль на пропускних пунктах обласного центру співробітники поліції області документують пропозицію неправомірної грошової винагороди службовій особі.

Сьогодні, 10 вересня, під час здійснення перевірочних заходів на фільтраційному пункті Запоріжжя, поліцейський запідозрив у одного із водіїв транспортних засобів ознаки наркотичного сп’яніння. При перевірці документів працівник поліції з’ясував особу водія – ним виявився мешканець тимчасово окупованого Токмаку 1973 року народження.

Від пропозиції поліцейського пройти медичний огляд на стан сп’яніння правопорушник відмовився. Замість цього запропонував гроші у сумі 100 доларів США, щоб «вирішити» питання на місці та продовжити рухатися разом із родиною додому.

Правоохоронець відмовився від неправомірної грошової винагороди та негайно викликав слідчо-оперативну групу для документування правопорушення. 

Відносно порушника складений адміністративний протокол за ч.1 ст.130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

За даним фактом слідчим, за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. 

Запорізької поліція вкотре наголошує, що кожен факт пропозиції надання неправомірної грошової винагороди буде задокументований, а хабарників буде притягнуто до відповідальності згідно діючого законодавства. Згідно санкції інкримінованої статті найсуворіше покарання передбачає позбавлення волі строком до чотирьох років.

Нагадаємо: Запорізька поліція задокументувала чергову пропозицію неправомірної вигоди службовій особі 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux