Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі відкрито кримінальне провадження за фактом опору працівникам поліції 
Опубліковано 07 жовтня 2021 року о 18:30

Також відносно чотирьох громадян складені адміністративні  протоколи за злісну непокору законному розпорядженню поліцейського та дрібне хуліганство.  

7 жовтня о 10 годині на площі Фестивальній біля будівлі Запорізької обласної державної адміністрації активістами місцевих громадських об’єднань та Вільнянської територіальної громади був організований мітинг, під час якого активісти виказали своє незадоволення екологічною ситуації в місті та виступали проти розробки кар'єру по видобутку каоліну  в Вільнянському районі.

В заході взяли участь близько 30 громадян. Працівники групи превентивної комунікації ГУНП в Запорізькій області довели до присутніх інформацію про те, що 4 жовтня рішенням регіональної Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на території Запоріжжя та області встановлений “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні. Згідно вимог Постанови Кабінету Міністрів № 1236  на території області запроваджені посилені обмежувальні протиепідемічні заходи, серед яких заборона проведення масових заходів за участю більш як 20 осіб (у разі проведення заходів за участю до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менш як 1,5 метра).  

Група агресивно налаштованих громадян в категоричній формі проігнорувала озвучені вимоги, відмовлялась зберігати соціальну дистанцію та користуватися засобами індивідуального захисту. На всі зауваження працівників поліції ці громадяни реагували зухвало, зневажливо висловлювалися в бік правоохоронців, які несли службу по охороні громадського порядку та публічної безпеки. 

Чотирьох чоловіків, які чинили злісну непокору законним вимогам поліцейських, доставили до відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції, де відносно них складені протоколи за ст. 185  (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) та ст. 173 (Дрібне хуліганство) КУпАП. Такі порушення тягнуть за собою накладення штрафу від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Крім цього, за даним фактом слідчим відділу поліції № 1 Запорізького РУП було відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 342  «Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб» Кримінального кодексу України. Санкція за статтею передбачає штраф  від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Працівники закликають громадян не порушувати громадський порядок і нагадує, що всі конфлікті ситуації можуть бути врегульовані виключно в правовому полі. На всі порушення і провокації правоохоронці будуть реагувати рішуче і миттєво.  

Нагадаємо: У Запоріжжі правоохоронці викрили аферистів, які «продавали» електронну чергу до сервісного центру.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux