Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі співробітники поліції викрили підприємця у незаконному виготовленні та збуті кальянних сумішів
Опубліковано 17 грудня 2021 року о 12:41

В ході проведення санкціонованого обшуку однієї з крамниць в середмісті, правоохоронці вилучили більше 2 тисяч упаковок саморобних сумішів з логотипами відомих іноземних брендів. Вартість вилученого становить більше 100 тисяч гривень. Наразі вирішується питання про арешт вилученого майна та притягнення винних осіб до відповідальності.

Запорізьким районним управлінням поліції ГУНП в Запорізькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 199  Кримінального кодексу  України.

В поле зору співробітників поліції потрапив місцевий житель, який влаштував незаконний канал виготовлення, зберігання та збуту тютюнових сумішів для кальяну.  Доказова база протиправної діяльності фігуранта збиралася впродовж кількох місяців. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що для виготовлення і зберігання товару, чоловік облаштував гаражі в Вознесенівському та Заводському районах міста. Використовувалась низькоякісна сировина, до якої додавалися різноманітні смакові домішки. Далі товар фасувався у пакунки з  логотипами відомих іноземних брендів з підробленими марками акцизного податку України.

16 грудня слідчі спільно з дільничними офіцерами Запорізького районного управління поліції та УСР в Запорізькій області, на підставі ухвали Ленінського районного суду, провели обшук в крамниці по вулиці Сталеварів.

Під час заходів вилучено більше 2 тисяч саморобних упаковок сумішів з підробними марками акцизного податку. За цінами чорного ринку їх вартість сягає 100 тисяч гривень.

 

На даний момент вирішується питання про накладання арешту вилученого майна та призначення необхідних експертиз. Встановлюється все коло осіб, що були задіяні в незаконній оборудці. 

Триває досудове розслідування кримінального провадження за ознаками ч. 1 ст. 199  «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів» Кримінального кодексу України. Санкція за статтею передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux