Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі шахраї ошукали пенсіонера на 65 тисяч гривень – поліція розшукує зловмисників
Опубліковано 14 грудня 2021 року о 14:51

Цього разу жертвою пройдиствітів став літній мешканець Вознесенівського району. Після дзвінка «ваш родич потрапив у ДТП» до нього завітав «лікар», якому дідусь й віддав всі заощадження на лікування доньки.

13 грудня о 13 годині до відділу поліції  №1  Запорізького районного управління поліції із заявою про шахрайство звернувся 84-річний місцевий мешканець. Він розповів, що невідомий чоловік телефоном сказав, що його донька потрапила у дорожньо-транспортну пригоду, в результаті чого вона отримала тілесні ушкодження та потребує дорогого лікування. Гроші потрібні негайно. Схвильований пенсіонер надав співрозмовнику свою адресу. І вже через 15 хвилин  до нього під виглядом «лікаря» завітав чоловік, якому він передав на лікування доньки 2400 доларів США. Тільки після цього батько зателефонував доньці та упевнився, що з нею все гаразд.  

Наразі поліцейські проводять оперативно-пошукові заходи, направлені на встановлення осіб, причетних до скоєння злочину. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції вкотре звертаються до громадян з проханням проінформувати своїх літніх родичів та знайомих про розповсюджені види шахрайських схем, які націлені на категорію саме літніх громадян! Переконайте їх перевіряти будь-які повідомлення від незнайомих людей та не діяти необдумано під тиском емоцій. Якщо вам надійшов дзвінок з інформацією «ваш родич у біді», негайно телефонуйте родичу або тим особам, які можуть бути поруч з ним. Не довіряйте невідомим людям та не впускайте їх до своєї квартири. По телефону «102» можна перевірити інформацію про знаходження громадян у відділенні поліції та скоєння ДТП. 

Не давайте шахраям можливості обдурити вас і заволодіти майном чи грошима. 

Якщо ж ви стали жертвами шахраїв - негайно телефонуйте в поліцію за номером «102». Своєчасне звернення до поліції значно прискорюють реагування на вчинені злочини, а також їх розкриття та затримання правопорушників.  

Нагадаємо: На Запоріжжі поліцейські встановили зловмисника, який скоїв наругу над 20 могилами.  

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux