Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі розповіли про особливості впровадження проекту «Поліцейський офіцер громади»
Опубліковано 07 травня 2019 року о 14:51

Начальник Управління превентивної діяльності Анатолій Ткаченко на семінарі-тренінгу для представників об’єднаних територіальних громад Запорізької області розповів про особливості впровадження проекту, як нової форми реалізації принципу взаємодії з населенням на засадах партнерства.

7 травня в Запорізькій обласній державній адміністрації відбувся семінар-тренінг для представників об’єднаних територіальних громад області, організований спільно з Центром розвитку місцевого самоврядування. У заході також взяли участь керівник апарату ОДА Зінаїда Бойко, начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Запорізькій області Анатолій Ткаченко, радниця з питань регіонального розвитку Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування Ксенія Божкова та фахівці Управління  містобудування та архітектури облдержадміністрації.

Анатолій Ткаченко розповів про особливості впровадження проекту «Поліцейський офіцер громади».

Він зосередив увагу присутніх на тому, що із впровадженням нових реформ, поліція почала працювати за принципом «Сommunity policing», який направлений на покращення превентивної діяльності на поліцейських дільницях, організацію роботи поліції із залученням громадян до охорони громадського порядку та взаємодії з громадами.

З метою створення безпечного простору, реалізації принципу «Сommunity policing», в Україні стартував пілотний проект, в якому вже приймають участь Дніпропетровська та Кіровоградська області. На сьогоднішній день в проекті вже приймають участь 32 громади, надалі планується поширити пілотний проект на всі регіони держави.

Пілотний проект впроваджується для реалізації принципу взаємодії населення на засадах партнерства, налагодження тісної співпраці дільничних офіцерів поліції з населенням, територіальними громадами та громадськими об’єднаннями.

Полковник поліції представив учасникам заходу презентацію проекту, який у подальшому пропонується для запровадження і на території Запорізької області.

Проект передбачає новий формат роботи дільничних, які житимуть та працюватимуть в об’єднаних територіальних громад. Кожен такий поліцейський буде забезпечений робочим кабінетом на території ОТГ. Офіцер громади відповідатиме за правопорядок і профілактику злочинів на території громади і співпрацюватиме з керівництвом ОТГ.

Анатолій Ткаченко закликав представників громад до подальшої плідної співпpaці та порозуміння. Останні, в свою чергу, на даний час розглядають та обговорюють питання реалізації проекту у громадах та в подальшому нададуть до Управління превентивної діяльності відповіді щодо готовності до прийняття участі у ньому.

Нагадаємо, що у Запоріжжі поліцейські вшанували загиблих у Другій Світовій війні.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux