Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі правоохоронці затримали чоловіка, який вистежив біля банкомату жінку та скоїв на неї напад
Опубліковано 08 липня 2021 року о 14:00

Зловмисник намагався так стрімко зникнути з місця скоєння правопорушення, що втратив кросівок. Однак, оперативники швидко встановили його місцезнаходження і затримали у під'їзді багатоповерхівки. Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк до семи років.

6 липня близько 15-ї години до відділу № 4 Запорізького районного управління поліції надійшло повідомлення про злочин, який стався поблизу магазину по вулиці Північно-Кільцевій. Невідомий чоловік бризнув жінці в обличчя з балончика, збив з ніг та заволодів сумкою з мобільним телефоном, а також 5 000 гривень, які потерпіла кілька хвилин тому отримала в банкоматі. Внаслідок нападу, жінка 1964 року народження отримала тілесні ушкодження і їй знадобилась медична допомога.

На місці події оперативники та слідчо-оперативна група територіального відділу поліції швидко зібрали інформацію, необхідну для розкриття зухвалого злочину. Серед речових доказів опинився  також кросівок нападника, який він загубив коли втікав.

Працівники кримінальної поліції, переглянувши записи з камер відеоспостереження дійшли висновку, що зловмисник стежив за жінкою ще від моменту зняття грошей в банкоматі.

Потерпіла змогла описати прикмети нападника та вказала напрямок, в якому він втікав. Поліцейські, відпрацювали прилеглу територію та блокували всі можливі шляхи для втечі. Крім того, вони вивчили відео з камер спостереження на будинках. На запису однієї з них було встановлено, що зловмисник, зайшов до під’їзду багатоповерхового будинку по вулиці Північно-Кільцева.

Оперативники провели його затримання на сьомому поверсі будівлі. У під'їзді поліцейські також виявили та вилучили викрадені речі.

Встановлено особу правопорушника. Це раніше не судимий мешканець Мелітополя, 1995 року народження.

У чоловіка, затриманого в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, правоохоронці вилучили балончик сльозогінної дії.

Наразі, слідчим, за погодженням з окружною прокуратурою, зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За вчинення кримінального правопорушення фігуранту загрожує позбавлення волі на строк до семи років.

Нагадаємо: У Запоріжжі правоохоронці викрили чоловіка, причетного до пограбування пенсіонерки.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux