Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі працівники карного розшуку вилучили у місцевого жителя наркотичні засоби, нелегальну зброю та боєприпаси
Опубліковано 22 липня 2022 року о 17:11

25 грамів «метамфетаміну»,  близько кілограма фасованої марихуани, майже 400 грамів насіння відбірних конопель, пістолет «Форт» з ознаками переробки, 72 набої до нього, грошові кошти в розмірі понад 70 тисяч гривень і близько 30 тисяч доларів США – результати проведеного санкціонованого обшуку. Фігуранта затримано в порядку статті 208 КПК України. Триває досудове розслідування. 

22 липня працівники Управління карного розшуку ГУНП в Запорізькій області спільно зі слідчими відділу поліції № 1 Запорізького районного управління, під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури, в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України провели санкціонований обшук домоволодіння в Шевченківському районі міста. 

Під час обшуку у фігуранта 1988 року народження було вилучено  77 поліетиленових зіп-пакетів із кристалічною речовиною білого кольору близько 25 грамів (попередньо – «метамфетамін»), 20 зіп-пакетів із рослинною речовиною зеленого кольору (попередньо-«коноплі); близько 400 грамів насіння відбірних конопель, майже 1 кг з фасованим наркотичним засобом «марихуана», 4 електронні ваги,  блокноти з нотатками. 

Крім того, в ході проведених слідчих дій у фігуранта виявлено та вилучено пістолет «Форт» з ознаками переробки, 72 набої до нього, а також грошові кошти у розмірі понад 70 тисяч гривень та близько 30 тисяч доларів США. 

Цього ж дня співробітники поліції провели обшук земельної ділянки, яка перебуває в оренді фігуранта, теж в Шевченківському районі міста. Там було вилучено близько 30 кущів рослин «коноплі» з ознаками культивування.  

Все вилучене направлено до Запорізького НДЕКЦ МВС України для проведення подальшої експертизи. 

Наразі фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень ще й за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та 310  (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. 

Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Запорізької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux