Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліція затримала «на гарячому» наркозбувача
Опубліковано 18 травня 2022 року о 10:26

19-річний місцевий мешканець розповсюджував на території міста Запоріжжя особливо небезпечні психотропні речовини «PVP». Наразі фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України. По завершенню експертних досліджень його діям буде надана остаточна правова кваліфікація. 

17 травня близько 11.30 працівники сектору кримінальної поліції відділу поліції №1 Запорізького районного управління помітили підозрілу людину неподалік торгового центру по вулиці Перемоги, яка фотографувала навколишню місцевість. Побачивши поліцейських, молодик спробував втекти. Проте правоохоронці затримали чоловіка та перевірили його на наявність заборонних речовин. Як з’ясувалося, фігурант займався збутом психотропних засобів шляхом розкладання «закладок», а місця їх розташування фіксував на мобільний телефон.

З метою документування протиправної діяльності, пов’язаної зі збутом заборонених до обігу речовин, на місце події прибула слідчо-оперативна група відділу поліції №1.

Начальник відділу поліції №1 Запорізького районного управління поліції Олександр Гордієнко повідомив: «Під час поверхневої перевірки у юнака 2002 року народження правоохоронці вилучили 3 зіп-пакети з порошкоподібною речовиною рожевого кольору (попередньо – «PVP») загальною вагою близько 100 грамів та 5 згортків з аналогічною речовиною. В подальшому зловмисник вказав на місце, де він встиг сховати ще одну «закладку». 

Усю вилучену продукцію направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Наразі фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом слідчі, за процесуальним керівництвом окружної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за  ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо: Запорізькі правоохоронці затримали зловмисника, який понад двох років переховувався від поліції 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 

 

 

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux