Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліція затримала чоловіка за пограбування серед білого дня
Опубліковано 04 серпня 2022 року о 14:03

28-річний раніше судимий мешканець Пологівщини під час розпиття спиртних напоїв вихопив у свого знайомого мобільний телефон і втік. Проте поліцейські оперативно встановили його місцезнаходження і затримали в порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину. 

3 серпня близько 15-ї години до чергової частини відділу поліції №1 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про пограбування на вулиці Перемоги у Вознесенівському районі міста. 

Попередньо встановлено, що двоє знайомих чоловіків, 1979 та 1996 років народження напередодні події вживали спиртні напої. В ході розпиття алкоголю, молодший раптово вдарив старшого товариша кулаком в обличчя, вихопив у нього мобільний телефон та втік. Потерпілий звернувся до органів поліції за допомогою.  

Про обставини події негайно було зорієнтовано екіпаж патрульної поліції, який ніс службу неподалік місця події. За отриманими зовнішніми даними грабіжника, поліцейські негайно розпочали пошукові заходи. Впродовж години вони встановили його місцезнаходження та викликали слідчо-оперативну групу.  

«Фігурант – уродженець Пологівського району Запорізької області. Як з’ясувалося, він і раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння ряду злочинів на території свого минулого місця мешкання. З початку російського вторгнення він виїхав з тимчасово окупованої території до Запоріжжя. Таким чином – врятувався від війни там, але не врятувався від кримінальної відповідальності тут», – розповів начальник відділу поліції №1 Олександр Гордієнко.

Наразі фігуранта 1996 року народження затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.



Слідчим відділу поліції №1 Запорізького РУП, за процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури, зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 186 (Грабіж, вчинений в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України. 

На теперішній час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання пів вартою.

Зловмиснику загрожує провести за гратами від семи до десяти років.  

Нагадаємо: Запорізькі оперативники менше ніж за півгодини затримали розбійника 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux