Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліція викрила чоловіка у вирощуванні, виготовленні, зберіганні наркотиків та утриманні наркопритону
Опубліковано 06 жовтня 2020 року о 12:56

Оперативники Комунарського відділення поліції встановили, що 40-річний місцевий мешканець не лише вирощував, виготовляв та вживав наркотичні засоби та психотропні речовини, але й надавав власне житло для вживання іншим наркозалежним. За даними фактами відкриті кримінальні провадження. Тривають досудові розслідування.

Співробітники Комунарського відділення поліції ГУНП в Запорізькій області, під час досудового розслідування кримінального провадження відкритого за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, провели санкціонований обшук в одному з приватних будинків по вулиці Харківській у місті Запоріжжя. В ході обшуку правоохоронці викрили 40-річного власника помешкання у вирощуванні наркорослин, виготовленні, зберіганні наркотичних засобів та утриманні наркопритону.

На момент візиту працівників поліції у домоволодінні, крім господаря, перебували його приятелі раніше судимі місцеві мешканці 1972 та 1986 років народження. З’ясувалося, що зловмисник збирав у себе вдома товаришів, з якими разом вживав наркотичні засоби та психотропні речовини. Відповідно до висновку медичного огляду чоловіки знаходилися в стані наркотичного сп’яніння.

«У одній з кімнат будинку оперативники виявили пристрій для вживання наркотичного засобу, шприці, посуд для виготовлення наркотиків,  а також зіп-пакети з порошкоподібною речовиною білого кольору (за попередніми даними «амфетамін») та паперовий згорток з речовиною рослинного походження сіро-зеленого кольору (за попередніми даними «марихуана»). До того ж, на присадибній ділянці працівники поліції виявили та вилучили понад п’ять десятків кущів рослин наркотичного походження з ознаками оброблення та 100 грам висушеної речовини (за попередніми даними «марихуана»). Господар будинку пояснив, що вирощував і зберігав наркотичні засоби для власного вжитку», - розповів т.в.о начальника Комунарського відділення поліції Євген Щербіна.

Все вилучене направлено на дослідження до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

За виявленими фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ознаками злочинів, що передбачені ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання чи виготовлення наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. По завершенню експертних досліджень діям чоловіка буде надано остаточну правову кваліфікацію та повідомлено про підозру. Триває досудове  розслідування.

Нагадаємо: на Запоріжжі поліція вилучила насадження конопель та близько 20 кілограм сухої марихуани.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux