Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліція розшукує зловмисниць, які обікрали пенсіонерку і закликає громадян не довіряти стороннім особам
Опубліковано 13 жовтня 2020 року о 11:40

Після візиту двох невідомих жінок до жительки обласного центру, з квартири було викрадено велику суму грошей. За цим  фактом поліцією відкрито кримінальне провадження та вживаються оперативно-пошукові заходи по встановленню осіб, які вчинили злочин.  

12 жовтня о 22:05 до Хортицького відділення поліції  ГУНП в Запорізькій області  звернулась жителька вулиці Новгородської 1931 року народження. Пенсіонерка заявила, що вранці до неї завітали дві невідомі жінки під приводом перевірки лічильників. Зайшовши до квартири, зловмисниці відволікали увагу хазяйки.  Через певний час після їх уходу, жінка перевірила свої заощадження та виявила, що викрадено гроші в сумі 4000 доларів США та 50000 гривень.  

Слідчим Хортицького  відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.185 ККУ ч.1 ст.190 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. В рамках досудового розслідування вживаються невідкладні оперативно-пошукові заходи по встановленню осіб, які скоїли  злочин.

Працівники поліції прохають громадян бути пильними під час спілкування з незнайомцями і не впускати сторонніх осіб до своєї квартири!  

Ким би не представлялися невідомі, перш ніж виконувати їх умови, слід переконатися у достовірності інформації. Наприклад встановити особу, яка називається контролером, перевіривши його посвідчення. В ньому має бути зазначене чітке найменування підприємства, фотографія працівника, ім’я та прізвище, посада, термін дії документу, розбірлива печатка. Додатково попросіть надати направлення на перевірку або з'ясуйте підставу для її здійснення. Навіть під час реальної перевірки і взагалі присутності в квартирі сторонніх осіб, намагайтесь постійно бути поруч і контролювати їхні  дії. 

Найчастіше жертвами шахраїв стають люди похилого віку, тому поліцейські закликають жителів Запорізької області нагадати своїм рідним і знайомим цієї категорії про шахрайські схеми проникнення до квартири та наслідки необачної довіри стороннім особам.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux