Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліція розшукує шахрая, який ошукав літню жінку і заволодів великою сумою грошей у гривнях та доларах США
Опубліковано 22 жовтня 2020 року о 15:15

У Мелітополі зловмисник використав славнозвісну шахрайську схему «ваш родич у біді». Літня жінка повірила та віддала незнайомцю свої грошові збереження. За даним фактом відкрито кримінальне провадження, поліцейські встановлюють особу зловмисника.

21 жовтня близько 17 години до Мелітопольського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області  звернувся місцевий мешканець 1969 року народження з заявою про те, що невідомий чоловік ошукав його матір.

Після опитування потерпілої, поліцейські встановили, що 88-річній жінці на стаціонарний телефон зателефонував чоловік, який від імені її сина повідомив, що той нібито побив чоловіка і для нього потрібні гроші на операцію, за якими прийде знайомий.

Через деякий час, до квартири пенсіонерки прийшов незнайомець, обличчя якого було прикрите медичною маскою.  Так би мовити, з дотриманням карантинних правил, шахрай взяв у літньої жінки «для її сина» 30 тисяч гривень та 7 тисяч доларів США. Як зазвичай трапляється, жінка зателефонувала синові пізніше. Коли почула, що ніяких пригод з ним не відбулося, зрозуміла, що її ошукали.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження та розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. В ході досудового розслідування розпочато невідкладні оперативно-пошукові заходи по встановленню особи, причетної до скоєння злочину.

Поліцейські вкотре звертаються  до жителів Запорізької області з проханням: «Зверніть увагу своїх близьких та родичів на необхідність перевіряти будь-які повідомлення від незнайомих людей! Проінформуйте їх про дії шахраїв, націлені на категорію саме літніх громадян! Переконайте не діяти під тиском емоцій та ні в якому разі не віддавати незнайомцям свої заощадження!».

Якщо вам надійшов дзвінок з інформацією «ваш родич у біді», негайно телефонуйте родичу або тим особам, які можуть бути поруч з ним. По телефону «102» також можна перевірити дані про надзвичайні події, «проблеми з законом» чи ДТП за участю ваших рідних.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux