Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські затримали зловмисників, які видавали себе за електриків та скоювали крадіжки
Опубліковано 06 квітня 2019 року о 10:48

Поліцейські в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України затримали двох чоловіків, які, представились працівниками міських електромереж, потрапили до помешкання потерпілої та викрали майно. Їх підозрюють у скоєнні чотирьох аналогічних злочинів.  

05 квітня до Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області із заявою про крадіжку звернулась місцева мешканка.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група відділу поліції. Поліцейські встановили, що до квартир одного з будинків по вулиці Незалежної України прийшли двоє невідомих, які представились працівниками міських електромереж та під приводом перевірки електролічильника й розеток зайшли до квартири. Чоловіки відволікли увагу господарки та скоїли крадіжку ювелірних виробів, планшету та ноутбуку. Після чого зникли.

Працівники поліції з’ясували прикмети зловмисників. Вжитими заходами розшуку, працівники батальйону поліції особливого призначення спільно з оперативниками Дніпровського відділу поліції встановили місцезнаходження осіб, причетних до скоєння злочину. Ними виявились раніше судимий мешканець Дніпропетровської області 1991 року народження та мешканець Запорізької області 1985 року народження. Речові докази вилучено.

Обох зловмисників затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Затримані обґрунтовано підозрюються у скоєнні 4 аналогічних крадіжок. Їх перевіряють на причетність до скоєння інших злочинів на території міста та області, а також інших регіонів України.

Поліція Запорізької області вкотре звертається до громадян, будьте пильні, не довіряйте незнайомим людям, не впускайте їх у помешкання та пам’ятайте, що відкриваючи двері своєї домівки незнайомцям, ви наражаєтесь на небезпеку. Якщо до вас додому приходять невідомі особи, які представляються працівниками різних служб, перш за все, не впускаючи цих громадян до оселі, попросіть їх пред’явити посвідчення. Далі поцікавтеся метою візиту і зателефонуйте до установи, щоб пересвідчитись, що працівників справді до вас направляли.

Нагадаємо, що поліцейські в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України затримали раніше неодноразово судимого зловмисника, який шляхом пошкодження вікна проник до квартири та викрав майно.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux