Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські викрили злочинну групу, яка організувала виробництво та збут фальсифікованого алкоголю
Опубліковано 16 вересня 2022 року о 14:59

Слабоалкогольний напій «сидр», виготовлений із порушенням стандартів ДСТУ в підпільному цеху, потрапляв на прилавки торгівельних закладів міста та довколишніх населених пунктів. Для його виробників – трьох місцевих мешканців - заробіток стояв вище за здоров’я та життя громадян, які ризикували отримати харчове отруєння. Правоохоронці вилучили у «підприємців» чотири тонни продукції та виробниче обладнання на загальну суму 3 мільйони гривень.

Виготовлення алкогольного напою здійснювалось шляхом розбавлення харчового спирту водою та з додаванням ароматичних композицій, що не відповідає технологічним вимогам, відповідно до яких виготовлення сидру здійснюється шляхом природнього бродіння.

Край злочинній діяльності поклали поліцейські слідчого управління поліції області та Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ. Оперативники та слідчі встановили, що для прикриття підпільної діяльності фігуранти зареєстрували  декілька товариств, від яких складали документи із завідомо неправдивими відомостями щодо якості та придбання незаконно виготовленої ними алкогольної продукції.

14 вересня поліцейські зазначених підрозділів, за силової підтримки бійців БПОП, під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області провели низку санкціонованих обшуків за адресами фігурантів та місцями виготовлення і реалізації контрафактної продукції.

У результаті проведених заходів виявлено та вилучено кеги та пластикові ємності з 4 тисячами літрів спиртової суміші, спирту та готової алкогольної фальсифікованої продукції.

Крім того, вилучено обладнання для масового виробництва та понад 100 пластикових ємностей різного об’єму з ароматизаторами та домішками, етикетки з торговими марками та чорнові записи.

Загальна вартість вилученого складає майже 3 мільйона гривень.

Кримінальне провадження під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури розслідується за кількома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів);

- ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.

Нагадаємо: Запорізькі поліцейські припинили незаконний обіг підакцизного товару на суму понад мільйон гривень.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux