Портал в режимі тестування та наповнення
Запорзькі поліцейські припинили діяльність підпільних гральних закладів
Опубліковано 12 вересня 2022 року о 15:43

В Олександрівському районі міста співробітники поліції відділу № 2 Запорізького РУП викрили незаконні заклади, в яких відвідувачі отримували послуги з доступу до азартних ігор. Вилучено майже 30 одиниць гральної техніки та інші речові докази. В рамках відкритого кримінального провадження вживаються заходи щодо накладення арешту на тимчасово вилучене майно.

В провадженні слідчих відділу поліції № 2 Запорізького районного управління поліції знаходиться кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 203-2 (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України.

В рамках досудового розслідування поліцейські зібрали матеріали, на підставі яких ухвалою Орджонікідзевського районного суду під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури, призначено проведення санкціонованого обшуку в приміщенні по вулиці Поштовій.

9 вересня, в ході обшуку дільничні офіцери поліції, оперативні співробітники та слідчі територіального підрозділу поліції виявили та вилучили речові докази здійснення незаконного грального бізнесу: 17 одиниць гральної техніки, системні блоки, монітори, мобільний телефон, документацію, чеки та грошові кошти.

В ході проведення подальших слідчих дій, правоохоронці викрили функціонування ще одного нелегального грального закладу. Він був розташований на тій же вулиці у нежитловому приміщенні під прикриттям салону-магазину.

Під час візиту поліцейських у  ньому знаходилися відвідувачі-гравці. Після проведення невідкладного огляду приміщення, слідчі вилучили більше десяти одиниць системних блоків, флеш накопичувачі, чорнові записи та грошові кошти.

Усе вилучене обладнання відправили на експертне дослідження до Запорізького НДЕКЦ МВС України. 

Досудове розслідування за відкритим кримінальним провадженням за ч. 1 ст. 203-2 Кримінального кодексу України триває. Санкція статті передбачає штраф від десяти тисяч до сорока тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю строком на один рік.

Наразі вживаються необхідні заходи щодо накладення арешту на тимчасово вилучене майно.

Відвідувачів ігрової зали притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 181 (Азартні ігри) КУпАП.

Поліція звертається до громадян із проханням повідомляти інформацію щодо функціонування незаконних гральних закладів на спецлінію «102».

Нагадаємо: У Запоріжжі кіберполіція та дізнавачі викрили юнака у шахрайстві та розповсюдженні наркотиків. 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux