Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі, на одному з ринків, поліцейські виявили порушника міграційного законодавства
Опубліковано 09 вересня 2021 року о 11:50

Громадянина Азербайджанської Республіки та приватного підприємця у якого працював іноземець притягнуто до адміністративної відповідальності. Заходи з виявлення порушників тривають.

8 вересня в ході проведення практичного етапу профілактичної операції «Мігрант», співробітники Управління міграційної поліції ГУНП в Запорізькій області,  спільно з працівниками Управління Державної міграційної служби провели рейд на території Хортицького району міста Запоріжжя. Під час спільного заходу відпрацьовані місця значного скупчення іноземців (ринки, кафе, інші заклади громадського харчування) та виявлені порушники в сфері міграційного законодавства України.

Працівники поліції перевірили документацію щодо наявності правових підстав перебування іноземців на території України, а також законності працевлаштування у більше ніж 20 осіб. За результатами відпрацювання правоохоронці виявили іноземця – громадянина Азербайджанської Республіки, який працював на приватного підприємця, не маючи на це законних підстав, передбачених міграційним законодавством. 

Порушника притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі від ста до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

В свою чергу роботодавця притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 204 (Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів) КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Профілактична операція «Мігрант» триватиме до 1 жовтня. Якщо ви володієте інформацією з приводу перебування іноземців на території країни із порушенням законодавства, звертайтеся за номером «102» або до найближчого відділу поліції.  

Нагадаємо: у Запорізькій області поліцейські вилучили у чоловіка інструменти, викрадені з перукарні.

Відділ комунікації поліції Запорізької області 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux