Портал в режимі тестування та наповнення
У Вознесенівському районі Запоріжжя оперативники викрили наркозакладника
Опубліковано 04 грудня 2021 року о 10:29

17-річний зловмисник був затриманий по вулиці Толстого з 10 зіппакетами наркотичних та психотропних речовин. За допомогою службової собаки знайдено ще шість «закладок», які він встиг зробити. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за фактом наркозбуту.

Ввечері 3 грудня, працівники сектору кримінальної поліції відділу № 1 Запорізького районного управління на вулиці Толстого помітили молодика, який фотографував на свій мобільний телефон кущі, постійно озирався та нервував. Він зізнався оперативникам, що в кишені куртки має згортки з «канабісом», які має намір розкласти в прихований місцях. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу відділення поліції та кінологічну службу.

«У 17-річного юнака вилучено 9 зіп-пакетів з речовиною рослинного походження сіро-зеленого кольору (попередньо «марихуана») вагою близько 12 грам та 1 зіп-пакет, в якому, за попередніми даними, знаходилась психотропна речовина «афметамін». Також вилучений мобільний телефон зі знімками місць закладок. Фігуранта було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», - розповів начальник відділу поліції № 1 Запорізького районного управління Олександр Гордієнко.

Правопорушник пояснив, що вилучені у нього заборонені до обігу наркотичні речовини придбані ним через мережу Інтернет для подальшого збуту на території міста.

Співробітники слідчо-оперативної групи спільно із кінологічною службою із застосуванням службової собаки провели огляд місцевості, де зловмисник встиг зробити «закладки» і вилучили ще шість згортків із наркотичною речовиною («марихуана»).

Всі «знахідки» направлені на дослідження до Запорізького науководослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Вирішується питання повідомлення чоловіку про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді арешту. Досудове розслідування триває. Правоохоронці звертаються до громадян з проханням повідомляти про відомі факти збуту, розповсюдження наркотичних речовин, наркопосіви та наркопритони. Телефон «гарячої лінії»: 239-28-72, 050-465-74-51, 096-655- 02-29 або «102».

Нагадаємо: Запорізька поліція запустила роботу чат-боту у Telegramмесенджері «ЗапоріжжяПротиНаркотиків».

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux