Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі правоохоронці затримали озброєного нетверезого хулігана (ОНОВЛЕНО)
Опубліковано 21 липня 2020 року о 11:09

Вилучений боєприпас направлено на дослідження. Зловмисника затримано в порядку ст.208 КПК України, вирішується питання повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Відкриті кримінальні провадження.

20 липня о 17:15 до Василівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області надійшло повідомлення від місцевого мешканця, який заявив, що в нього є вибуховий пристрій і зараз він буде перекривати дорожній рух. Декількома хвилинами пізніше до чергової частини відділу поліції надійшло ще одне повідомлення про те, що до продуктової крамниці, розташованої на Бульварі Центральному в місті Василівка зайшов озброєний громадянин з предметом, схожим на гранату.

За вказаною адресою негайно виїхали співробітники сектору реагування патрульної поліції на чолі з керівництвом Василівського відділу поліції.

Працівники поліції побачили, що чоловік знаходиться в приміщенні магазину в руці тримає предмет, схожий на гранату. Словесно та своєю поведінкою він висловлював намір підірвати боєприпас. Правоохоронці зрозуміли, що у них є лічені хвилини для попередження вибуху, адже предмет в руках порушника був схожий на гранату Ф-1, радіус враження якої 200 метрів. 

Завдяки діям т.в.о начальника Василівського відділу поліції Максима Білоусова, який миттєво зреагував у критичній ситуації і проявив особисту мужність, граната не вибухнула. 

«Оцінюючи ситуацію, яка склалася в крамниці, мною було прийнято рішення особисто піти на контакт з порушником, щоб попередити небезпечну ситуацію. Чоловік не очікував активних дій, тому вдалося швидко наблизитися до нього та відібрати боєприпас. Його я передав спеціалістам-вибухотехнікам, які невдовзі прибули на місце події», - розповів т.в.о начальника Василівського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області Максим Білоусов.

Підозрюваним виявився раніше судимий за корисливі злочини місцевий мешканець 1968 року народження, який до того ж,  відповідно до висновку медичного огляду, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Зловмисник у минулому учасник АТО. Попередньо встановлено, що боєприпас він привіз із зони проведення операції Об’єднаних сил.

Вилучене направлено на дослідження до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. 

Правоохоронці затримали фігуранта в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.4 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

На теперішній час вирішується питання обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають досудові розслідування.    

Відділ комунікації поліції Запорізької області  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux