Портал в режимі тестування та наповнення
У середмісті Запоріжжя чоловік завдав тяжкі тілесні ушкодження перехожому – поліція затримала зловмисника
Опубліковано 01 лютого 2022 року о 16:15

28-річний раніше судимий житель міста, пояснив, що переплутав потерпілого з іншою особою. Фігуранта затримано в порядку статті 208 КПК України та повідомлено про підозру. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Тривають слідчі дії.

31 січня о 10:45 до відділу поліції № 2 (Олександрівський) Запорізького районного управління поліції надійшло повідомлення, що по вулиці Фортечній у Запоріжжі під час бійки чоловіка поранили ножем.

На виклик прибула слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції, а також наряд Управління патрульної поліції.

За допомогою громадян, які стали свідками, встановлено, що невідомий чоловік раптово напав на перехожого та спричинив йому ножове поранення. Потерпілого громадянина 1995 року народження з проникаючим пораненням госпіталізували в лікарню.

Поліцейські зібрали свідчення щодо прикмет  нападника та вилучили відео з камер спостереження, які зафіксували його дії.

В результаті проведених розшукових дій стало відомо, що до кримінального правопорушення причетний раніше судимий за корисливі злочини житель Олександрівського району, 1993 року народження. Його затримали в порядку статті 208 КПК України.

Під час затримання, при ньому виявили та вилучили й знаряддя злочину.

Зловмисник заявив правоохоронцям, що намагався завдати тілесні ушкодження зовсім іншій особі і ніби то переплутав жертву нападу з чоловіком, з яким має вкрай неприязні стосунки.

«Мотиви та обставини даного злочину встановлюються в рамках відкритого кримінального провадження за ч.1 ст.121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Наразі затриманий знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. 31 січня слідчим, за погодженням з окружною прокуратурою, фігуранту повідомлено про  підозру у тяжкому злочині. Сьогодні суд обирає підозрюваному запобіжний захід» - розповів начальник відділу поліції № 2 Запорізького районного управління поліції Сергій Мусій.

Санкція інкримінуємої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо: В Запоріжжі за хуліганські дії у громадському місці поліція затримала чотирьох правопорушників.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux