Портал в режимі тестування та наповнення
У Пологівському районі поліція припинила незаконні дії групи озброєних молодиків на території фермерського господарства
Опубліковано 10 жовтня 2021 року о 11:00

Особи порушників встановлені. Вони доставлені до відділення поліції для дачі пояснень. Вилучена зброя та набої до неї направлені на проведення експертизи. Відкриті кримінальні провадження, найсуворіша санкція за якими передбачає позбавлення волі на строк до семи років. Слідство триває.

7 жовтня близько 14:10 до відділення поліції № 3 Пологівського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що на територію одного з фермерських господарств в селі Благодатному на трьох автомобілях приїхала група молодих людей і погрожують його керівництву  та співробітникам зброєю.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група та наряди груп реагування патрульної поліції. Правоохоронці припинили незаконні дії порушників.

На місці події співробітники поліції встановили, що група молодиків з демонстрацією зброї погрожувала забрати врожай, примушувала голову фермерського господарства переоформити право власності на майно та віддати свою частку спадкового комплексу сільського фермерського господарства.

Крім того, порушники порізали колесо трактору та кілька коліс службових автомобілів підприємства.

За даним фактом слідчим були відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 355 (Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань)  Кримінального  кодексу України.

В рамках проведення досудового розслідування правоохоронці опитали свідків та очевидців події, вилучили записи з камер відеоспостереження підприємства. У порушників вилучені чотири мисливські гладкоствольні рушниці,  три травматичні пістолети марок «ПМТ», «ПМР» та «Форт 12», 24 мисливські набої, 18 патронів до пістолетів, 18  патронів з гумовими кулями, 9 пластикових набоїв.

Вся вилучена зброя і набої направлені на проведення балістичної експертизи до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Також слідчим підготовлено та скеровано  до суду клопотання про арешт трьох автомобілів марки «TOYOTA Land Cruiser», на яких пересувались порушники.

Особи всіх чоловіків, які вторглись на територію фермерства встановлені. Це жителі Запорізької та Дніпропетровської області від 23-х до 31-го року. Всі вони доставлені до відділення поліції № 3 Пологівського районного управління для дачі пояснень. На теперішній час тривають слідчі дії. За результатами проведених першочергових слідчо-розшукових заходів буде вирішено питання про повідомлення певним особам про підозру в вчинені вказаних кримінальних правопорушень. Їм може загрожувати до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Запорізької області  

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux